Nieuwe Spaanse Netflix serie: The Minions of Midas

Nieuwe Spaanse Netflix serie: The Minions of Midas
Beeld: Netflix

Nieuwe Spaanse Netflix serie: The Minions of Midas

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is nog even wachten maar vanaf 13 november is de nieuwe Spaanse Netflix serie ‘Los Favoritos de Midas’ ofwel ‘The Minions of Midas’ wereldwijd op de streamingdienst te zien. Het belooft een spannende psychologische thriller te worden die zich afspeelt in het huidige Madrid en als hoofdrol de Spaanse acteur Luis Tosar heeft.

De serie is gebaseerd op het in 1901 verschenen boek van Jack London met de naam ‘The Minions of Midas’. Deze titel wordt ook door Netflix gebruikt behalve in Spaanstalige landen waar de zesdelige serie de naam ‘Los Favoritos de Midas’ heeft gekregen.

De serie vertelt het verhaal van de succesvolle zakenman Victor Genovés (Luis Tosar) die op een dag een brief ontvangt met daarin een vreemde chantage. Maar als Victor het gevraagde bedrag van 50 miljoen euro niet betaald dan zullen de zogenaamde Midas-favorieten of ‘Favoritos de Midas’ een willekeurig persoon doden op een aangewezen plaats en datum. Dat zal periodiek gebeuren totdat Victor het gevraagde bedrag betaalt.

Het gaat om een Netflix Originals productie die door Nostromo Pictures is geproduceerd en geregisseerd werd door Mateo Gil. Naast de hoofdrolspeler Luis Tosar zijn ook Willy Toledo, Marta Belmonte, Marta Minas, Carlos Blanco en Bea Segura te zien, acteurs en actrices die in verschillende Spaanse series en films op Netflix te zien zijn geweest.

Ga naar de inhoud