Nieuw boek: DoenDenkers over hoe je tegenslagen kunt overwinnen

Nieuw boek: DoenDenkers over hoe je tegenslagen kunt overwinnen
Beeld: doendenkers.online
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Jordi Ramon en Jacqueline raakten door de corona pandemie alles kwijt wat ze na jaren snoeihard werken hadden opgebouwd. Hun drie restaurants in Amsterdam en hun bed&breakfast in aanbouw in Limburg: alles verdween als sneeuw voor de zon. In het kielzog daarvan zelfs hun huis. Toen kwam Jacqueline met een bijzonder voorstel: ‘We doen alles wat we nog over hebben weg en we gaan op pelgrimstocht naar Santiago de Compostela’. En ze deden het: een wandeltocht van 1600 kilometer dwars over de Pyreneeën tijdens de wereldwijde lockdown. 

Onderweg kwamen ze nagenoeg niemand tegen, alleen zichzelf. Het leverde veel inzichten op en een bijzonder en inspirerend boek: DoenDenkers. Een boek voor iedereen die niet wil blijven hangen in denken, maar echt iets wil doen. En ook voor iedereen die iets wil loslaten, maar niet weet hoe. 

‘DoenDenkers’ gaat over vallen en opstaan. Vallen gebeurt je, opstaan is een keuze. ‘DoenDenkers’ is daarom misschien wel boven alles een ode aan het maken van keuzes. Wij kozen er niet voor om midden in het begin van de wereldwijde corona-crisis speelbal te worden van de lockdown en de acties van onze zakenpartners. Waar we wel voor kozen is om er niet voor te buigen en om te gaan met alles wat ons overkwam. En wel op een manier die veel mensen de vraag deed stellen: “Hoe doen jullie dat toch?”

Die vraag inspireerde ons tot het schrijven van ‘DoenDenkers‘. Onze absolute aanrader en rode draad door het boek is dat we hebben durven ‘loslaten’ wat ons aan de grond hield. Dus wellicht meer specifiek is dit boek een ode aan de keuze los te laten wat je tegenhoudt.

‘DoenDenkers’ wil iedereen die in de touwen hangt inspireren op te staan en door te gaan. Maar niet perse met waar je altijd al mee bezig was. Nee, wij kozen ervoor om niet tegen de bierkaai te vechten, op windmolens te jagen of aan dode paarden te trekken.

In ‘DoenDenkers’ vertellen we over hoe wij denken en vervolgens doen. Wat dit ons bracht en waarom je niet moet blijven zitten wanneer je een knock-out incasseert. Het leven heeft zoveel moois en leuks in petto, als je maar doet wat je denkt..

Meer over het boek en een voorproefje is te lezen op DEZE website doendenkers.online.

Titel: ‘DoenDenkers’
Auteur: Jordi Ramon
ISBN: 9789493191792
Prijs: 20 euro inclusief verzendkosten
Onder andere te bestellen bij: Libris.nl

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.