Spanje blijft voor Nederlanders en Belgen populairste vakantiebestemming

Spanje blijft voor Nederlanders en Belgen populairste vakantiebestemming
Beeld: Mallorca / 123rf

Spanje blijft voor Nederlanders en Belgen populairste vakantiebestemming

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Uit de Vakantie Sentiment Monitor over september van het Nederlands Bureau voor Congressen en Toerisme (NBCT) blijkt dat Spanje voor Nederlanders, Belgen en andere nationaliteiten die in het onderzoek zijn opgenomen de populairste vakantiebestemming is.

De Vakantie Sentiment Monitor van het NBCT is een serie metingen naar de invloed van de corona-crisis op het reisgedrag van toeristen uit Nederland en internationale kernmarkten Duitsland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en China. De Vakantie Sentiment Monitor wordt zes keer per jaar herhaald.

Uit de Monitor van september blijkt dat Spanje ook voor 2021 de populairste Europese vakantiebestemming is. Dit geldt niet alleen voor Nederlanders met vakantieplannen maar ook voor mensen met vakantieplannen uit de andere eerder genoemde landen waaronder België en Duitsland. Naast Spanje zijn ook andere landen met een mediterraans karakter zoals Griekenland en Italië erg populair, zij het beduidend minder dan Spanje.

Na de zomerperiode is de vakantie intentie bij de Nederlanders en Belgen licht gedaald, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk. Toch hebben nog altijd zes op de tien mensen de intentie om ergens in de laatste vier maanden van dit jaar op vakantie te gaan. In vrijwel alle landen is een daling te zien van het aantal mensen met plannen maar nog niet hebben geboekt. Daarnaast zijn in Nederland, België en Frankrijk ook dalingen te zien van het aantal reeds gemaakte boekingen.

In Nederland is het aantal mensen met plannen voor een vakantie in eigen land toegenomen. De helft van de Nederlanders met vakantieplannen geeft aan in eigen land te blijven. Belgen hebben nog altijd het vaakst de intentie om een Europese vakantie te ondernemen. Bekijk de Vakantie Sentiment Monitor HIER (PDF).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.