Spanje blijft voor Nederlanders en Belgen populairste vakantiebestemming

Spanje blijft voor Nederlanders en Belgen populairste vakantiebestemming
Beeld: Mallorca / 123rf

Spanje blijft voor Nederlanders en Belgen populairste vakantiebestemming

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Uit de Vakantie Sentiment Monitor over september van het Nederlands Bureau voor Congressen en Toerisme (NBCT) blijkt dat Spanje voor Nederlanders, Belgen en andere nationaliteiten die in het onderzoek zijn opgenomen de populairste vakantiebestemming is.

De Vakantie Sentiment Monitor van het NBCT is een serie metingen naar de invloed van de corona-crisis op het reisgedrag van toeristen uit Nederland en internationale kernmarkten Duitsland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en China. De Vakantie Sentiment Monitor wordt zes keer per jaar herhaald.

Uit de Monitor van september blijkt dat Spanje ook voor 2021 de populairste Europese vakantiebestemming is. Dit geldt niet alleen voor Nederlanders met vakantieplannen maar ook voor mensen met vakantieplannen uit de andere eerder genoemde landen waaronder België en Duitsland. Naast Spanje zijn ook andere landen met een mediterraans karakter zoals Griekenland en Italië erg populair, zij het beduidend minder dan Spanje.

Na de zomerperiode is de vakantie intentie bij de Nederlanders en Belgen licht gedaald, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk. Toch hebben nog altijd zes op de tien mensen de intentie om ergens in de laatste vier maanden van dit jaar op vakantie te gaan. In vrijwel alle landen is een daling te zien van het aantal mensen met plannen maar nog niet hebben geboekt. Daarnaast zijn in Nederland, België en Frankrijk ook dalingen te zien van het aantal reeds gemaakte boekingen.

In Nederland is het aantal mensen met plannen voor een vakantie in eigen land toegenomen. De helft van de Nederlanders met vakantieplannen geeft aan in eigen land te blijven. Belgen hebben nog altijd het vaakst de intentie om een Europese vakantie te ondernemen. Bekijk de Vakantie Sentiment Monitor HIER (PDF).

Ga naar de inhoud