Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (26)

Casa Rodriquillo
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (26)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video (onderaan het artikel).

Vorig weekend zijn we heerlijk een weekend weg geweest. We moesten er echt weer even tussenuit. Weg van het huis voor wat ontspanning, dit is namelijk thuis best moeilijk te vinden als je midden in een verbouwing woont. Rustig met een boek op de bank zitten is lastig als er zoveel werk om je heen nog gedaan moet worden. Op internet vonden wij een huisje in Mula  wat ons op basis van de omschrijving en foto’s aansprak. De stad Mula ligt op een uur rijden van Pinoso. Mula heeft ons zeer aangenaam verrast. Een leuke, relaxte stad met een grote middeleeuwse wijk en prachtige oude gebouwen.

Ons huisje stond bovenaan in deze wijk vlakbij het kasteel, dus met  een prachtig uitzicht over de hele stad. Een hele leuke wijk met kleine steile straatjes, trappen, poortjes en leuke hoekjes. Oude charmante huisjes op en door elkaar gebouwd, met af en toe een huis dat niet meer te redden is. De vele kerken waren mooi onderhouden en aan het luiden van de klokken te horen nog volop in gebruik. Alle mensen gezellig op straat en die in de avonden buiten bij elkaar gaan zitten. Samen kletsen, drankje en muziek erbij. Dit kan een klein nadeel zijn als je op tijd wilt gaan slapen…

We hebben het heerlijk gehad, lekker rustig aan gedaan en veel geslapen. Fantastisch  gegeten bij verschillende restaurants en natuurlijk ook regelmatig even een drankje gedaan op een terrasje. Verder de markt op zaterdag bezocht en wat rondgewandeld door de straten. Wat een mooie oude gebouwen staan er in deze stad. Helaas veel daarvan wel behoorlijk vervallen. Op zondag zijn we naar een meertje en riviertje in de buurt geweest. Eerst een fijne wandeling langs het riviertje gemaakt en daarna zijn Donja en Tom gaan afkoelen in het meertje. Kortom, mocht je op doorreis zijn of in Spanje wonen, dan is Mula en omgeving wat ons betreft een aanrader om eens een weekend naartoe te gaan.

Update verbouwing; Naast ons eigen werk en dat van de tegelzetter is er niet veel veranderd. Alle bedrijven hebben het zo druk op het moment. Het werk dat nog door externe bedrijven moet worden gedaan laat hierdoor wat langer op zich wachten. Dit is af en toe best frustrerend, vooral omdat sommige werkzaamheden pas gedaan kunnen als het ene afgerond is. Zo kan bijvoorbeeld de trap pas worden gerenoveerd als de gipsplaat werkmannen de laatste muur komen afwerken. We kunnen pas met schilderen beginnen als de elektriciens alle elektra draden netjes hebben weggewerkt. Ons geduld wordt weer behoorlijk op de proef gesteld… Hopelijk is er aankomende week weer wat meer actie in het huis. Hasta pronto, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud