Nederlandse vrouw is de eerste AVE-treinpassagier die met ‘grote’ hond reist in Spanje

Nederlandse vrouw is de eerste AVE-treinpassagier die met ‘grote’ hond reist in Spanje
Beeld: Renfe

Nederlandse vrouw is de eerste AVE-treinpassagier die met ‘grote’ hond reist in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – De eerste hond van tot 40 kilo dat in een AVE reed van station Zaragoza-Delicias was een hond genaamd Mink. Ze is drie jaar oud en is een mix van de rassen Podenco en Border Collie. Afgelopen donderdag reed ze samen met haar Nederlandse baasje in de AVE hogesnelheidstrein op wat de eerste dag was van een pilot project van RENFE om het vervoeren van ‘grote’ honden op hoge snelheid mogelijk te maken.

De eigenaresse is een Nederlandse vrouw die een gedeelte van het jaar in Girona woont. De reis ging van Zaragoza naar Barcelona in één van de treinen die beschikbaar was gesteld voor proeven met de nieuwe service voor ‘grote’ honden. ‘Ik ben blij dat ik met haar kon reizen in de AVE’ aldus de Nederlandse. 

Om de reis te maken moest er wel een verantwoordelijkheidsverklaring ingeleverd worden bij het Servicecentrum in het station van Zaragoza-Delicias. Daar ontving ze na het inleveren van de verklaring een pakket met een hoes en een kussen voor op de stoel van de trein. De eigenaresse verzekert dat haar hond erg rustig is en dat ze gewend is aan het reizen in verschillende vervoersmiddelen. Daarnaast verklaart ze dat het project van Renfe een ‘erg goed idee’ lijkt. 

De pilot is donderdag 15 september gestart en zal drie maanden duren. Voor het uitvoeren van het project is een aantal treinen van de AVE geselecteerd tussen Madrid en Barcelona. In veel van die trajecten zijn ook tussenstops, zoals dus in het station van Zaragoza. Bij de proef gaat het om honden die een gewicht mogen hebben van tot de veertig kilo per reiziger, met een maximum van twee honden per trein. De honden moeten zich in dezelfde wagon bevinden en krijgen een speciale plaats toegewezen. 

Renfe probeert op deze manier meer inzet te tonen voor de reizigers. Ze laten weten dat ze begrepen hebben hoe belangrijk het is voor de reiziger om zich te kunnen verplaatsen samen met hun huisdier. 

Het project is ontwikkeld met hulp van adviezen van Nestlé Purina (voedingsexperts voor honden en katten). De organisatie heeft richtlijnen opgesteld waarmee de reizen met de huisdieren zo aangenaam mogelijk gemaakt kunnen worden en waarbij het welzijn van de dieren wordt gegarandeerd. 

De reizigers die een kaartje kopen voor hun ‘grote’ huisdieren moeten zich ten minste dertig minuten voor de reis melden bij een servicecentrum van Renfe. Daar moeten ze de gezondheid documentatie laten zien en ook de verantwoordelijkheidsverklaring inleveren om de hoes en het kussen voor de stoel te krijgen. Daarnaast moeten ze producten bij zich hebben om de ruimte schoon te houden. 

De informatie over dit project is beschikbaar op de website ‘www.renfe.com, waar ook de kaartje voor de reiziger en hun huisdier kunnen worden gekocht, informeert Renfe.

Ga naar de inhoud