Duizenden demonstranten eisen einde stierenvechten in Madrid

Duizenden protestanten eisen einde stierenvechten in Madrid
Beeld: @PartidoPACMA / X

Duizenden demonstranten eisen einde stierenvechten in Madrid

Op zaterdag hebben meer dan 5.000 mensen in Madrid geprotesteerd tegen het stierenvechten. Ze willen dat alle activiteiten met stieren, in het Spaans ’tauromaquia’, worden verboden, met name de praktijk van de toros embolados. Volgens de Partij voor de Dieren worden er in Spanje jaarlijks 18.000 stierengevechten gehouden, waarvan 2.500 toros embolados zijn.

Toros embolados zijn een type stierenvechten dat op meerdere plaatsen in Spanje wordt gehouden. Bij toros embolados worden de hoorns van de stier bedekt met brandende fakkels. De stier wordt vervolgens losgelaten in een arena of op straat, waar hij wordt achtervolgd door groepen mensen. De bedoeling is om de stier zo lang mogelijk bezig te houden en te verwarren, zodat hij zich niet kan richten op één persoon. Toros embolados worden beschouwd als een gevaarlijke en wrede praktijk. De stier kan ernstig gewond raken of zelfs sterven. Ook kunnen de mensen die de stier achtervolgen gewond raken.

De demonstratie tegen de ’tauromaquia’ in Madrid werd bijgewoond door politici en activisten uit verschillende landen. Onder hen waren Inés Sousa, parlementslid van de Portugese dierenpartij, Fernando Ramírez, algemeen secretaris van Alianza Verde Chile, Peter Janssen, een Nederlandse activist, Xavi Animal, een Spaanse activist, en Isaac Sánchez, een Spaanse artiest en streamer.

De Partij voor de Dieren heeft talloze evenementen georganiseerd om de samenleving bewust te maken van de wreedheid van stierenvechten. Deze evenementen hebben veel aandacht gekregen in de media en op sociale media. Dankzij de inspanningen van de partij is er ook een online petitie gelanceerd die meer dan 35.000 handtekeningen heeft verzameld in steun van een verbod op stierenvechten.

Ga naar de inhoud