Toeristenboot met glazen bodem gezonken bij Fuerteventura

Toeristenboot met glazen bodem gezonken bij Fuerteventura
Beeld: @BomberosLaOliva / X

Toeristenboot met glazen bodem gezonken bij Fuerteventura

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De toeristenboot El Majorero, dat de route tussen het eilandje Lobos en Corralejo in het noorden van Fuerteventura aflegt, is zaterdag gedeeltelijk gezonken nadat de ramen aan de onderkant van het schip tegen de rotsen op de zeebodem botsten. Er waren 47 passagiers en vijf bemanningsleden aan boord die allemaal ongedeerd de boot konden verlaten.

Het incident vond plaats rond 14.25 uur en alle passagiers werden geëvacueerd en naar de kust gebracht door het schip Celia Cruz dat dezelfde route aflegt. De boot ligt nu op het strand van La Concha op het eilandje Lobos, waar het was aangekomen voor een toeristische excursie.

Volgens de bronnen van de rederij hebben sommige passagiers na hun redding ervoor gekozen om op het eilandje te blijven, terwijl anderen besloten om terug te keren naar Corralejo.

De afdeling Veiligheid en Noodsituaties van het eilandbestuur van Fuerteventura heeft laten weten dat er werkzaamheden worden uitgevoerd om de boot weer vlot te trekken en al het brandstof dat aan boord is te verwijderen.

Ga naar de inhoud