Fietser op de bon voor te snel rijden in provincie Valencia

Freepik
Beeld: Freepik

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Een mobiele radar van de politie heeft een fietser op de bon geslingerd voor te snel rijden. De wielrenner reed op de CV-310 op de bergpas port de l’Oronet naar beneden richting de gemeente Náquera toen de verplaatsbare radar 59 km/u heeft gemeten waar een snelheidslimiet is van 50 km/u.

Een inwoner van Valencia die dacht lekker in de bergen te gaan fietsen is van een koude kermis thuisgekomen toen hij een boete ontving voor te snel rijden.

De wielrenner werd op een afdaling geflitst waar hij in plaats van de toegestane 50 km/u een snelheid had van 59 km/u. Nadat de radar hem had opgepikt werd hij later door de politie aangehouden die hem een boete gaf van 100 euro zonder aftrek van punten van zijn rijbewijs, logischerwijze.

De foto van de bekeuring werd door de wielrenner vanwege ontevredenheid op sociale media gedeeld waarna deze overal te zien was waarbij er voor- en tegenstanders zijn van de bekeuring. Velen vragen zich af of het wellicht een goed idee is om een snelheidsbegrenzer op fietsen te plaatsen om dit soort gevallen te voorkomen.

Volgens de wet heeft de politie gelijk aangezien een fietser net zoals een automobilist of motorrijder een verkeersdeelnemer is die zich aan de verkeerswetten dient te houden.

Het is overigens niet de eerste keer dat een fietser op de bon is geslingerd vanwege een te hoge snelheid. Dat gebeurde afgelopen april ook al toen twee wielrenners op de weg van Barx naar Gandia 77 km/u reden waar een snelheidslimiet is van 60 km/u. Ook deze fietsers kregen een boete van 100 euro wat uiteindelijk 50 euro werd omdat deze ter plaatse werd betaald.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

11
Reageer op dit artikel

7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
mauritssels@gmail.com

Ik ben van Guardamar . Gisteren stond ik aan een autobushalte te wachten waar er een parkeerverbod is.. Wie parkeert er zich daar. Juist: Een politie in zijn dienstwagen om sigaretten te gaan kopen. Die hufters hebben een voorbeeldfunctie.

jcvandewynckele@proximus.be

Eraan gedacht dat de fietser aan te hoge snelheid uit de bocht kan gaan en botsen tegen een tegenligger?

mienivanbaardewijk@hotmail.com

Terecht. Welke idioot rijdt er 59 op een fiets. Als ie over de kop gaat moeten de ambulance en verplegend personeel de lichaamsdelen maar weer bij elkaar zoeken. Denk daar ook eens aan.

willem

hoe moet een fietser de snelheid meten. De meeste hebben geen snelheidsmeter

Fred

Dan vergeten wij ook de achterlijke verkeersregel / verplichting om de fietsers op 1,5 meter te passeren / te inhalen.
Hele file auto’s die angstig paranoïde achter één fietser rijden. Ik vraag mij af hoe het zit met de doorgetrokken streep, als je die overschrijd om op 1,5 meter de fietser te kunnen passeren ??
Natuurlijk moet je om de veiligheid van de fietser denken. Ik rijd zelf ook vaak op de fiets. Maar als ik op 75 cm gepasseerd word, vind ik dat prima.

Anton74

Eens met je commentaar. De streep mag je overschrijden om een fietser in te halen. Maar dat is op zichzelf gevaarlijk en vervolgens gaan bestuurders zich afvragen of je dan ook een langzaamrijdende brommer niet zou mogen inhalen. In Spanje slaat met graag door, dus ook in dit geval met fietsers. Vaak roept men dat fietsers gevaar lopen en dan zie je als voorbeeld beelden van bijna aanrijdingen met fietsers, die nota bene over verdrijvingsvlakken rijden, stopborden negeren, en dus zelf schuldig zijn.

Rob

Keihard aanpakken, die asociale fietsers. Hier aan de Costa Blanca gedragen ze zich als koningen op de weg. Massaal door rood rijden, dubbel rijden, peloton rijden en het hele wegverkeer blokkeren, te hard rijden, stopborden negeren. Het is zomaar een greep uit de totale anarchie van deze volledig uit de hand gelopen manier van recreatie.

kees

En jij houd je met je auto altijd netjes aan de verkeersregels.??

Freek

Nee Beste Kees ook wij en jij als automobilist houden ons niet altijd aan de regels.
Maar dat staat vaak niet in verhouding wat de (te) vele fietsers aan verkeersovertredingen maken.
Door rood rijden, voorrang nemen op rotondes, met meerdere naast elkaar rijden en maar door keuvelen en geen rekening houden met andere.
Zoals ik al eerder heb geschreven als beide weggebruikers respect tonen voor elkaar en daar ook rekening mee houden, dan is er minder irritatie. En het belangrijkste dan vallen er ook minder slachtoffers ( en dat zijn helaas vaak de wielrenners).
Dus wederzijds respect.

Miel

Die wielerterrorist heeft eigenlijk gelijk. Voor één keer dat hij niemand hindert krijgt hij een boete. De keren dat hij samen met anderen aan 20 km/uur, rustig taterend over koetjes en kalfjes, het verkeer ophoudt is er niemand om hem op zijn asociaal gedrag te wijzen.

Kees

En jij telefoneert ook nooit in de auto of leest de mail of whatsApp in de auto??

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.