Fietser op de bon voor te snel rijden in provincie Valencia

Oeps ... foto ontbreekt!

Fietser op de bon voor te snel rijden in provincie Valencia

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Een mobiele radar van de politie heeft een fietser op de bon geslingerd voor te snel rijden. De wielrenner reed op de CV-310 op de bergpas port de l’Oronet naar beneden richting de gemeente Náquera toen de verplaatsbare radar 59 km/u heeft gemeten waar een snelheidslimiet is van 50 km/u.

Een inwoner van Valencia die dacht lekker in de bergen te gaan fietsen is van een koude kermis thuisgekomen toen hij een boete ontving voor te snel rijden.

De wielrenner werd op een afdaling geflitst waar hij in plaats van de toegestane 50 km/u een snelheid had van 59 km/u. Nadat de radar hem had opgepikt werd hij later door de politie aangehouden die hem een boete gaf van 100 euro zonder aftrek van punten van zijn rijbewijs, logischerwijze.

De foto van de bekeuring werd door de wielrenner vanwege ontevredenheid op sociale media gedeeld waarna deze overal te zien was waarbij er voor- en tegenstanders zijn van de bekeuring. Velen vragen zich af of het wellicht een goed idee is om een snelheidsbegrenzer op fietsen te plaatsen om dit soort gevallen te voorkomen.

Volgens de wet heeft de politie gelijk aangezien een fietser net zoals een automobilist of motorrijder een verkeersdeelnemer is die zich aan de verkeerswetten dient te houden.

Het is overigens niet de eerste keer dat een fietser op de bon is geslingerd vanwege een te hoge snelheid. Dat gebeurde afgelopen april ook al toen twee wielrenners op de weg van Barx naar Gandia 77 km/u reden waar een snelheidslimiet is van 60 km/u. Ook deze fietsers kregen een boete van 100 euro wat uiteindelijk 50 euro werd omdat deze ter plaatse werd betaald.

Ga naar de inhoud