Gepensioneerden protesteren in Madrid voor betere pensioenen

Gepensioneerden protesteren in Madrid voor betere pensioenen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl alle aandacht van de nationale pers gericht is op wat er gebeurd in Catalonië zijn er in Madrid duizenden gepensioneerden uit meerdere delen van Spanje aangekomen om te protesteren voor betere pensioenen. Zo wil men een minimumpensioen van 1.080 euro en een pensioen dat gerelateerd is aan de Consumentenprijsindex (CPI).

Er waren twee marsen die naar Madrid zijn gekomen, namelijk uit Bilbao in het Baskenland en Cádiz in Andalusië. Naast de ‘pensionistas’ die mee liepen in de marsen kwamen er ook 115 bussen naar Madrid.

Eenmaal in Madrid kwamen de marsen en andere gepensioneerden samen waarna een stoet, aangevoerd door gepensioneerden in rolstoelen en met krukken om richting het Congres van Afgevaardigden te lopen/rijden.

De gepensioneerden willen een minimumpensioen van 1.080 euro en jaarlijkse stijgingen die gerelateerd zijn aan de Consumentenprijsindex (CPI).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.