skip to Main Content
Gepensioneerden protesteren in Madrid voor betere pensioenen
El Pais

Gepensioneerden protesteren in Madrid voor betere pensioenen

MADRID – Terwijl alle aandacht van de nationale pers gericht is op wat er gebeurd in Catalonië zijn er in Madrid duizenden gepensioneerden uit meerdere delen van Spanje aangekomen om te protesteren voor betere pensioenen. Zo wil men een minimumpensioen van 1.080 euro en een pensioen dat gerelateerd is aan de Consumentenprijsindex (CPI).

Er waren twee marsen die naar Madrid zijn gekomen, namelijk uit Bilbao in het Baskenland en Cádiz in Andalusië. Naast de ‘pensionistas’ die mee liepen in de marsen kwamen er ook 115 bussen naar Madrid.

Eenmaal in Madrid kwamen de marsen en andere gepensioneerden samen waarna een stoet, aangevoerd door gepensioneerden in rolstoelen en met krukken om richting het Congres van Afgevaardigden te lopen/rijden.

De gepensioneerden willen een minimumpensioen van 1.080 euro en jaarlijkse stijgingen die gerelateerd zijn aan de Consumentenprijsindex (CPI).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Het is allemaal lucht geld wordt wakker het leven is nep een matrix van onderdrukking. Wat een giller en triest dat zeker. ! Alles is fake , sinterklaas de paashaas de kerstman. De zogenaamde goden in vele verzonnen versies. Om te janken en om heel kwaad van te worden. Een piepklein planeetje met veel ellende dendert door het heelal heen . Waarheen !!?? ,,,,,ach wat maakt het nog uit.! Ik leef tussen veel ontspoorde mens-apen. Gekken overal en kom je tot de conclusie het klopt niet er is iets wat niet hier thuis hoort het verziekt alles en profiteert ervan.

 2. De weddes zullen eveneens moeten stijgen van diegenen die een job uitoefenen zodat werkgevers en werknemers meer kunnen belast worden en uiteraard eveneens meer overhouden om de gepensioneerden (terecht) een hogere uitkering uit te keren! Dit kan echter een duurdere samenleving opleveren; ogenschijnlijk is het verschil in weddes en pensioenen veel te groot, dus een middenweg zoeken ligt bij de beleidsmensen. Welke partij(en) durven?

 3. Ik begrijp deze wens goed. Maar snappen de eisers ook dat dit uit de lengte of uit de breedte betaald moet worden? Gratis geld bestaat namelijk niet.

  1. Als je in Spanje gewerkt hebt, en voldoende jaren hebt bijgedragen (zelf of door je werkgever), dan heb je een leefbaar pensioen in Spanje, ja zelfs stukken beter dan die achterlijke AOW in NL.

    1. Ja Riët, er zijn enkele weken geleden bij Spanje Vandaag een aantal links gepubliceerd waar je de feiten kunt lezen.
     In ieder geval kan het pure Spaanse staatspensioen (dus zonder aanvullende verzekeringen) gunstig uitvallen, mits jij of je Spaanse werkgever voldoende jaren hebt bijgedragen.
     Dit is moeilijk te becijferen, het is een variabel getal, want de bedrijven konden hoger bijgedragen hebben voor jou aan de staat.
     Ik had begrepen dat vooral de multinationals meer en dus beter afdragen aan de staat voor hun personeel.
     Dat is dus afhankelijk van je functie bij het bedrijf, en als je in Spanje werkt, dan moet je dat door je werkgever laten uitleggen, of vraag het aan je gestor.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken