skip to Main Content
Poollucht brengt kou en regen naar het Middellandse Zeegebied
123rf

Poollucht brengt kou en regen naar het Middellandse Zeegebied

MADRID – Volgens diverse weer websites in Spanje en de Spaanse weerdienst Aemet is er slecht weer op komst in grote delen van Spanje en met name langs de Middellandse Zee. Daar wordt opnieuw op een DANA of gota fría verwacht, de weersomstandigheden die enkele weken gezorgd hebben voor een ravage, overstromingen en doden in Murcia en de Valencia regio’s. Dit keer zal het weerverschijnsel minder heftig zijn maar de temperaturen zullen dalen door een koude poollucht en er wordt regen verwacht.

Volgens de krant 20 Minutos die zich baseert op de website Eltiempo.com zal de koude poollucht het Spaanse vasteland bereiken via de Atlantische Oceaan waar het via Galicië in het noordwesten Spanje binnenkomt en langzaam over het land verder trekt. 

Uiteindelijk zal deze koude luchtstroom botsen met de warme luchtstroom boven de Middellandse Zee waarna een DANA of Gota Fría kan ontstaan en er heftige neerslag verwacht wordt.  

De weerexperts hebben het over slechter, regenachtig en kouder weer vanaf het komende weekend of het begin van de volgende week. Het is echter nog te vroeg om precies aan te geven wat er gaat gebeuren en wat de effecten zullen zijn maar alle experts zijn het met elkaar eens dat er kouder weer aankomt waarbij er ook veel neerslag zal zijn en in de hoger gelegen delen van het land ook sneeuw.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Ik lees regelmatig over komende week of volgende vrijdag, is het mogelijk er een datum bij te zetten. Het bericht geeft nu aan volgende week slecht weer.
    Mijn vraag is , welke volgende week.
    Bedankt voor uw moeite.

  2. Nou, in elk geval maar weer de spullen die laag staan hoger zetten zo ver ik dat nog niet gedaan heb.
    Als het een echte DANA wordt zouden de autoriteiten nu misschien de Sonomera dam deels kunnen openen om te zorgen dat dat straks niet weer in paniek hoeft te gebeuren waardoor de gehele Vega Baja weer onder loopt.

  3. Het zal deze keer wel meevallen, de poollucht komt in een al reeds koudere middellandse zee lucht aan. Het meeste slechte weer zal op zee zijn voordat het het land bereikt.

  4. Blij dat door omstandigheden mijn camper reis naar Baskenland en Cantabrië is uitgesteld ,het weer zou wel spelbreker geweest zijn 🙂

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken