Search
menu
Search

Poollucht brengt kou en regen naar het Middellandse Zeegebied

Oeps ... foto ontbreekt!

Poollucht brengt kou en regen naar het Middellandse Zeegebied

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens diverse weer websites in Spanje en de Spaanse weerdienst Aemet is er slecht weer op komst in grote delen van Spanje en met name langs de Middellandse Zee. Daar wordt opnieuw op een DANA of gota fría verwacht, de weersomstandigheden die enkele weken gezorgd hebben voor een ravage, overstromingen en doden in Murcia en de Valencia regio’s. Dit keer zal het weerverschijnsel minder heftig zijn maar de temperaturen zullen dalen door een koude poollucht en er wordt regen verwacht.

Volgens de krant 20 Minutos die zich baseert op de website Eltiempo.com zal de koude poollucht het Spaanse vasteland bereiken via de Atlantische Oceaan waar het via Galicië in het noordwesten Spanje binnenkomt en langzaam over het land verder trekt. 

Uiteindelijk zal deze koude luchtstroom botsen met de warme luchtstroom boven de Middellandse Zee waarna een DANA of Gota Fría kan ontstaan en er heftige neerslag verwacht wordt.  

De weerexperts hebben het over slechter, regenachtig en kouder weer vanaf het komende weekend of het begin van de volgende week. Het is echter nog te vroeg om precies aan te geven wat er gaat gebeuren en wat de effecten zullen zijn maar alle experts zijn het met elkaar eens dat er kouder weer aankomt waarbij er ook veel neerslag zal zijn en in de hoger gelegen delen van het land ook sneeuw.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?