Poollucht brengt kou en regen naar het Middellandse Zeegebied

Poollucht brengt kou en regen naar het Middellandse Zeegebied
Beeld: 123rf

MADRID – Volgens diverse weer websites in Spanje en de Spaanse weerdienst Aemet is er slecht weer op komst in grote delen van Spanje en met name langs de Middellandse Zee. Daar wordt opnieuw op een DANA of gota fría verwacht, de weersomstandigheden die enkele weken gezorgd hebben voor een ravage, overstromingen en doden in Murcia en de Valencia regio’s. Dit keer zal het weerverschijnsel minder heftig zijn maar de temperaturen zullen dalen door een koude poollucht en er wordt regen verwacht.

Volgens de krant 20 Minutos die zich baseert op de website Eltiempo.com zal de koude poollucht het Spaanse vasteland bereiken via de Atlantische Oceaan waar het via Galicië in het noordwesten Spanje binnenkomt en langzaam over het land verder trekt. 

Uiteindelijk zal deze koude luchtstroom botsen met de warme luchtstroom boven de Middellandse Zee waarna een DANA of Gota Fría kan ontstaan en er heftige neerslag verwacht wordt.  

De weerexperts hebben het over slechter, regenachtig en kouder weer vanaf het komende weekend of het begin van de volgende week. Het is echter nog te vroeg om precies aan te geven wat er gaat gebeuren en wat de effecten zullen zijn maar alle experts zijn het met elkaar eens dat er kouder weer aankomt waarbij er ook veel neerslag zal zijn en in de hoger gelegen delen van het land ook sneeuw.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik lees regelmatig over komende week of volgende vrijdag, is het mogelijk er een datum bij te zetten. Het bericht geeft nu aan volgende week slecht weer.
Mijn vraag is , welke volgende week.
Bedankt voor uw moeite.

Nou, in elk geval maar weer de spullen die laag staan hoger zetten zo ver ik dat nog niet gedaan heb.
Als het een echte DANA wordt zouden de autoriteiten nu misschien de Sonomera dam deels kunnen openen om te zorgen dat dat straks niet weer in paniek hoeft te gebeuren waardoor de gehele Vega Baja weer onder loopt.

Het zal deze keer wel meevallen, de poollucht komt in een al reeds koudere middellandse zee lucht aan. Het meeste slechte weer zal op zee zijn voordat het het land bereikt.

Blij dat door omstandigheden mijn camper reis naar Baskenland en Cantabrië is uitgesteld ,het weer zou wel spelbreker geweest zijn 🙂

Gaan we weer, hopelijk dit keer niet zo erg.

Lijkt inderdaad te gaan meevallen volgens de laatste verwachtingen.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.