Het mooiste dorp van Spanje volgens de krant The Times

Het mooiste dorp van Spanje volgens de krant The Times
Beeld: Canva

Het mooiste dorp van Spanje volgens de krant The Times

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Je zou kunnen zeggen dat elk dorp zijn eigenheid heeft, maar toch zijn er altijd dorpen die beter in de smaak vallen dan anderen. De Britse krant The Times stelde voor haar lezers een lijst op met de 20 mooiste dorpen van Spanje. Op de eerste plaats kwam Agulo uit de bus, een klein dorpje op het Canarische eiland La Gomera.

Voor haar selectie baseerde de krant The Times zich op de lijst met ‘Pueblos Más Bonitos de España’, het officiele label dat een paar dozijn dorpen in Spanje aanduidt als mooiste dorpen. The Times plaatste Agulo op nummer 1, een dorp dat bekend staat als el bombón de La Gomera”, het snoepje van La Gomera. En die titel heeft Agulo niet gestolen. Het dorp bevindt zich op een spectaculaire locatie. Het torent uit boven de Atlantische oceaan, mooi in het groen van de bananenplantages rond het dorp verstopt.

Agulo heeft volgens cijfers van 2021 zo een 1.099 inwoners. Ondanks dat het niet het meest bekende dorp van La Gomera is, laten elk jaar duizenden toeristen zich er verleiden door de prachtige vergezichten over de vulkaan de Teide.

In Agulo kunnen de durvers de Mirador de Abrante bezoeken. Dat is een glazen loopbrug die 600 meter boven de leegte zweeft. Onder je zie je de huizen van het dorp, in de verte de oneindige Atlantische oceaan en op Tenerife de indrukwekkende Teide.

Voor de natuurliefhebbers is er in Agulo ook het bezoekerscentrum van het nationaal park van de Garajonay. Dat is een soort toeristisch informatiepunt met een openluchtmuseum en een soort van kleine botanische tuin. Ook kan je er de Casa de la Memoria, het huis van herinneringen bezoeken, een traditionele Canarische woning vol eigenaardigheden.

Agulo zelf staat gekend omwille van zijn kleine kasseistraatjes. Je kan er onder meer de kerk van San Marcos Evangelista bezoeken of het huis van José Aguiar, een bekende muurschilder die uit het dorp afkomstig was.

Tot slot beschikt Agulo ook over een spectaculair rotsstrand, het playa de San Marcos. Zwemmen is er niet aangeraden omwille van de sterke stroming, maar een mooie wandeling mag je er niet missen.

Ga naar de inhoud