Vliegveld Brussel-Charleroi voor vertrekkende passagiers gesloten vanwege staking

Vliegveld Brussel-Charleroi voor vertrekkende passagiers gesloten vanwege staking
Beeld: @alinvoinea / twitter

Vliegveld Brussel-Charleroi voor vertrekkende passagiers gesloten vanwege staking

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het populaire vliegveld Brussel-Charleroi is sinds maandagmiddag 17 oktober 16 uur gesloten voor vertrekkende passagiers. Al de hele ochtend op maandag waren er problemen om het vliegveld te bereiken en bezoekers en reizigers werden slechts mondjesmaat toegelaten. Veel vluchten liepen vertraging op of werden omgeleid naar Brussel-Zaventem. Uiteindelijk werd het vliegveld door de luchthavenleiding om 16 uur gesloten. Aankomende passagiers zullen, buiten de drukte, niets merken van de problemen van het stakende veiligheidspersoneel.

De vakbonden van veiligheidsbedrijf Security Masters hebben de 380 veiligheidsagenten opgeroepen te staken en daar werd gehoor aan gegeven. Dat zorgde daarna voor een chaos bij het vliegveld voor de vertrekkende passagiers. Maandagochtend moest de politie alles in goede banen leiden maar honderden mensen zijn woedend en weigeren de luchthaven te verlaten terwijl het steeds drukker is geworden.

Omdat de luchtvaartmaatschappijen de vliegtuigen niet aan de grond willen houden vertrekken volgens deze website vliegtuigen leeg of nagenoeg leeg. Veel passagiers die vanwege de lange rijen wachtende passagiers uiteindelijk binnen geraken in de terminals, komen erachter dat hun vliegtuig gewoon op tijd is vertrokken.

Om verdere chaos en paniek te voorkomen werd maandagmiddag uiteindelijk besloten luchthaven Brussel-Charleroi vanaf 16 uur voor vertrekkende passagiers te sluiten. Voor aankomende passagiers zijn er verder geen problemen terwijl de leiding van het vliegveld verwacht dat de luchthaven dinsdagochtend weer volledig operationeel zal zijn.

Ga naar de inhoud