Search
menu
Search

12x beste plaatsen om te overwinteren in het ‘onbekende’ Murcia

12x beste plaatsen om te overwinteren in het ‘onbekende’ Murcia
Beeld: via canva.com

12x beste plaatsen om te overwinteren in het ‘onbekende’ Murcia

Veel overwinteraars kiezen voor de wat bekendere bestemmingen zoals in Catalonië, Valencia regio, Andalusië, Balearen en Canarische Eilanden. Minder overwinteraars kiezen echter voor de Murcia regio, en dat is eigenlijk onterecht. In de zomermaanden kan het in deze regio bloedheet zijn, maar in de wintermaanden heeft deze regio met de Costa Cálida een meer dan aangename temperatuur. Maar wat zijn de beste plaatsen om te overwinteren in de Murcia regio?

Murcia en de Costa Cálida zijn populaire bestemmingen voor overwinteraars uit Nederland en België. De regio heeft een mild klimaat met gemiddelde temperaturen van 15 tot 20 graden in de winter. Dit maakt het een ideale plek om te genieten van de zon en de stranden, zonder dat het te warm wordt. Maar neem een fleece trui of jas mee want ook hier kan het ’s avonds fris of koud worden. In de winter zijn er gemiddeld 10 tot 12 zonuren per dag. De zeetemperatuur is in de winter ongeveer 18 graden.

De kosten van een huurappartement in Murcia en de Costa Cálida variëren afhankelijk van de locatie en de grootte van het appartement. In het algemeen zijn de kosten lager dan in Nederland of België. Een appartement van twee slaapkamers kost in de winter gemiddeld tussen 500 en 1.000 euro per maand, met uitschieters naar beneden en naar boven.

Costa Cálida

De Costa Cálida is een van de Spaanse Costa’s gelegen in de regio Murcia. Deze costa ligt in het zuidoosten van het Iberisch Schiereiland (Spanje dus) aan de Middellandse Zee en gaat in het noorden over in de Costa Blanca (Comunidad Valenciana) en in het zuiden in de Costa de Almería (Andalusië). De belangrijkste plaats aan deze kustlijn is de havenstad Cartagena. De regionale hoofdstad is Murcia, maar die ligt in het binnenland van de deelstaat.

De Murcia regio kent een kustlijn van ongeveer 250 kilometer lang bestaande uit inhammen en smalle stranden met rotsen. Hier ligt tevens, een zoals het lijkt een geografisch ongeval, genaamd La Manga. Dit is een smalle landstrook, doorsneden door enkele kanalen en openingen, die de Mar Menor lagune afsluiten van de Middellandse Zee. Deze landstrook is voor een groot deel helaas helemaal volgebouwd. De noordelijkste kustplaatsen van de Costa Cálida zijn San Pedro de Pinatar en San Javier. De zuidelijkste kustplaats is de meer bekendere (vanwege carnaval) Águilas.

Er zijn veel mooie plaatsen in Murcia en de Costa Cálida om te overwinteren. Enkele populaire bestemmingen zijn:

Murcia // Dit is een levendige stad met een oud centrum, een bruisend uitgaansleven en een aantal mooie stranden. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Er zijn veel musea, theaters en andere bezienswaardigheden, zoals het Archeologisch Museum, het Museum voor Moderne Kunst en het Nationaal Museum voor Kunst en Etnologie.

Cartagena // Dit is een historische stad met een Romeinse haven en een kathedraal uit de 14e eeuw. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de fenisische tijd. Er zijn veel bezienswaardigheden, zoals het Archeologisch Museum, het Romeinse Theater en het Nationaal Museum voor Schone Kunsten.

Los Alcázares // Het gaat hier om een badplaats met een mooie boulevard en een jachthaven. De stad ligt aan de Mar Menor, een binnenzee met een aangenaam klimaat. Er zijn veel mogelijkheden voor watersport, zoals zeilen, surfen en duiken.

Mazarrón // Dit is een vissersdorp met een pittoresk centrum. De stad ligt aan de Middellandse Zee en heeft een aantal mooie stranden. Er zijn veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen en paardrijden in de omgeving.

Lorca // Dit is een stad in het binnenland met een Moors kasteel en een aantal interessante musea. De stad ligt aan de rivier de Guadalentín en heeft een prachtig landschap. Er zijn veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen en paardrijden in de omgeving.

San Javier // Dit is een badplaats met een aantal mooie stranden. De stad ligt aan de Mar Menor en heeft een aantal golfbanen. In de omgeving zijn ook veel mogelijkheden voor watersport, zoals zeilen, surfen en duiken.

La Manga del Mar Menor // Het gaat hier om een schiereiland met een aantal mooie stranden. De stad ligt aan de Mar Menor en heeft een aantal golfbanen. In de omgeving zijn ook veel mogelijkheden voor watersport, zoals zeilen, surfen en duiken.

Torre Pacheco // Deze gemeente ligt in het noorden van de regio Murcia, aan de Mar Menor. De gemeente is vooral bekend om zijn landbouw. Er wordt veel fruit en groente verbouwd, waaronder sinaasappels, tomaten en aardappelen. Torre Pacheco is ook een populaire bestemming voor watersport. Er zijn veel mogelijkheden voor zeilen, surfen en duiken.

Fuente Álamo // Deze gemeente ligt in het noordoosten van de regio, aan de Middellandse Zee. De gemeente is bekend om haar natuur. Fuente Álamo ligt aan de rand van het natuurpark Sierra Espuña. In het park zijn veel wandel- en fietsroutes te vinden. Fuente Álamo is ook een populaire bestemming voor vogelspotters. In het park leven veel verschillende soorten vogels, waaronder adelaars, haviken en uilen.

Águilas // Deze gemeente ligt in het zuidoosten van de regio, aan de Middellandse Zee. Águilas heeft een aantal mooie stranden, waaronder Playa de Levante, Playa de Poniente en Playa de Calarreona. Águilas is ook een populaire bestemming voor watersport. Er zijn veel mogelijkheden voor zeilen, surfen en duiken.

Puerto Lumbreras // Deze gemeente is vooral bekend om haar natuur. Puerto Lumbreras ligt ook aan de rand van het natuurpark Sierra Espuña. In het park zijn veel wandel- en fietsroutes te vinden. In het park leven veel verschillende soorten vogels, waaronder adelaars, haviken en uilen en is dus een populaire bestemming voor vogelspotters.

San Pedro de Pinatar // Deze gemeente ligt in het noordoosten van de regio, aan de Mar Menor. De gemeente is vooral bekend om haar modderbaden. De modderbaden zijn gelegen in het natuurpark Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar. De modder wordt gewonnen uit de zoutpannen en heeft een helende werking.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?