Search
menu
Search

Voor elke nieuwe worden twee tweedehands auto’s verkocht waarvan de helft diesel in Spanje

Voor elke nieuwe worden twee tweedehands auto’s verkocht waarvan de helft diesel in Spanje
Beeld: via canva.com

Voor elke nieuwe worden twee tweedehands auto’s verkocht waarvan de helft diesel in Spanje

In september zijn er in Spanje 151.454 tweedehands personenauto’s en terreinwagens verkocht. Dat is 4% minder dan in dezelfde maand vorig jaar. In de eerste negen maanden van 2023 is de markt voor tweedehands auto’s in Spanje met 2,2% gestegen. Dat betekent dat er voor elke nieuwe auto twee tweedehands auto’s worden verkocht. Daarnaast heeft 56% van de tweedehands auto’s een dieselmotor.

Volgens de maandelijkse statistieken van Faconauto, werden in september (2023) in totaal 68.803 nieuwe personenwagens verkocht in Spanje, dat is 2,3% minder dan in dezelfde maand het jaar daarvoor. In de eerste tien maanden van 2023 werden in totaal bijna 19% meer nieuwe auto’s verkocht met een totaal van 711.380 exemplaren.

Bij de verkoop van nieuwe personenwagens blijft Toyota de marktleider, gevolgd door KIA, Peugeot, Volkswagen, Citroën, Renault, Hyundai, Mercedes, SEAT en BMW.

Het aandeel personenwagens met benzinemotor in september was 38%, terwijl 12,5% een auto was met een dieselmotor. 49% van alle verkochte nieuwe personenwagens was een alternatieve motor zoals volledig BEV’s (volledig elektrische), PHEV’s (plug-in Hybride), HEV’s (hybride elektrisch), FCEV (waterstof), GNC (gecomprimeerd aardgas) en GNL (vloeibaar aardgas). 

De verkoop van tweedehands BEV’s is in september sterk gestegen, maar de daling in de eerste negen maanden van het jaar is nog steeds groot. PHEV’s blijven aan populariteit winnen in Spanje en hebben in de eerste tien maanden van 2023 in totaal 11.799 stuks verkocht. Dat is 13% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ga naar de inhoud