Madrid heeft de primeur met de eerste Johnnie Walker Store

Oeps ... foto ontbreekt!

Madrid heeft de primeur met de eerste Johnnie Walker Store

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse hoofdstad Madrid heeft de eer om de eerste winkel van het Schotse whiskymerk Johnnie Walker te huisvesten. De zogenaamde flagship store gaat binnenkort open en is gelegen in de Calle de Serrano nr. 2. Het gaat om de eerste winkel van Europa van dit bekende Schotse whiskymerk en het is dus met recht een Spaanse primeur.

Volgens een onderzoek van Nielsen zijn de Spanjaarden grote whisky liefhebbers waarbij de verkoop van whisky 30% van alle sterke dranken inhoudt. Ook in bars en restaurants wordt door de Spanjaarden veel whisky gedronken na afloop van een maaltijd of bij het uitgaan.

Wellicht nam Johnnie Walker daarom de keuze om juist in de hoofdstad van Spanje de eerste eigen winkel van Europa te openen. In deze flagship store kun je alle types whisky van het bekendste whiskymerk terugvinden maar ook speciale flessen en collectors items en alles wat gerelateerd is met whisky.

Een van de best verkochte flessen op dit moment is de White Walker, met als inspiratie de HBO-serie The Game Of Thrones, ongetwijfeld een populair Kerstcadeau bij veel Spaanse families.

Daarnaast zullen er regelmatig proeverijen en presentaties plaatsvinden in de Johnnie Walker Store in Madrid.

Ga naar de inhoud