skip to Main Content
Twee mannen beklimmen de Torre Glòries in Barcelona voor een selfie
El Periodico

Twee mannen beklimmen de Torre Glòries in Barcelona voor een selfie

BARCELONA – Zaterdag hebben twee mannen de Torre Glòries in Barcelona beklommen om een selfie te maken. De Torre Glòries had vroeger de naam Torre Agbar en werd gebouwd voor het waterbedrijf met dezelfde naam. De toren is een toeristische attractie vanwege de blauw/rode kleuren, glazen panelen die in de avond verlicht zijn en opvallende vorm van het gebouw.

De Torre Glòries is een 144,4 meter en 38 verdiepingen hoog kantoorgebouw in Barcelona. De oorspronkelijke naam Torre Agbar is afgeleid van Aguas de Barcelona, het Spaanse waterleidingbedrijf dat in de toren gevestigd was. Koning Juan Carlos opende het gebouw op 16 september 2005. Op 12 september 2007 en 25 november 2016 werd de toren beklommen door de Franse klimmer Alain Robert.

De actie van de Fransman heeft dit weekend nieuwe concurrentie gekregen van twee mannen die zonder enige vorm van veiligheid en zonder te weten of ze wel naar beneden konden komen de bijna 145 meter hoge ovaalvormige toren beklommen. De actie heeft niets met politiek te maken en het lijkt erop dat ze alleen maar een selfie wilden maken en media andacht wilden.

Nadat getuigen hadden gezien dat de twee mannen de glazen panelen gebruikten om naar boven te klimmen, werd de politie gebeld die meteen uit voorzorg de brandweer en ambulances naar het kantoorgebouw stuurden. De politie kon de mannen nadat deze een selfie hadden gemaakt arresteren maar ze werden later weer vrijgelaten zonder een boete, wat normaal 200 euro is, te betalen.

Het lijkt om twee Franse mannen te gaan die ervaring hebben met bergbeklimmen. Een van de namen die genoemd wordt is Nico Mathieux, deze plaatste ook de selfie op Twitter.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Had ze verdraaid een boete gegeven zo hoog dat ze een jaar konden janken in plaats van wéér dat pamper gedoe.Niemand heeft nog respect voor andermans gerief.

  2. Er is een Nederlands gezegde: “Goed voorbeeld, doet goed volgen”.
    Wie volgt(en)? en dan géén bekeuring, dat is sympatiek van de Gardia Civil of Police Municipal. Zeker uit bewondering gedacht voor die helden.
    Jozef

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken