Twee mannen beklimmen de Torre Glòries in Barcelona voor een selfie

Twee mannen beklimmen de Torre Glòries in Barcelona voor een selfie
Beeld: El Periodico

BARCELONA – Zaterdag hebben twee mannen de Torre Glòries in Barcelona beklommen om een selfie te maken. De Torre Glòries had vroeger de naam Torre Agbar en werd gebouwd voor het waterbedrijf met dezelfde naam. De toren is een toeristische attractie vanwege de blauw/rode kleuren, glazen panelen die in de avond verlicht zijn en opvallende vorm van het gebouw.

De Torre Glòries is een 144,4 meter en 38 verdiepingen hoog kantoorgebouw in Barcelona. De oorspronkelijke naam Torre Agbar is afgeleid van Aguas de Barcelona, het Spaanse waterleidingbedrijf dat in de toren gevestigd was. Koning Juan Carlos opende het gebouw op 16 september 2005. Op 12 september 2007 en 25 november 2016 werd de toren beklommen door de Franse klimmer Alain Robert.

De actie van de Fransman heeft dit weekend nieuwe concurrentie gekregen van twee mannen die zonder enige vorm van veiligheid en zonder te weten of ze wel naar beneden konden komen de bijna 145 meter hoge ovaalvormige toren beklommen. De actie heeft niets met politiek te maken en het lijkt erop dat ze alleen maar een selfie wilden maken en media andacht wilden.

Nadat getuigen hadden gezien dat de twee mannen de glazen panelen gebruikten om naar boven te klimmen, werd de politie gebeld die meteen uit voorzorg de brandweer en ambulances naar het kantoorgebouw stuurden. De politie kon de mannen nadat deze een selfie hadden gemaakt arresteren maar ze werden later weer vrijgelaten zonder een boete, wat normaal 200 euro is, te betalen.

Het lijkt om twee Franse mannen te gaan die ervaring hebben met bergbeklimmen. Een van de namen die genoemd wordt is Nico Mathieux, deze plaatste ook de selfie op Twitter.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Eddy

Had ze verdraaid een boete gegeven zo hoog dat ze een jaar konden janken in plaats van wéér dat pamper gedoe.Niemand heeft nog respect voor andermans gerief.

Fer

overdrijven is ook een vak…

Jozef

Er is een Nederlands gezegde: “Goed voorbeeld, doet goed volgen”.
Wie volgt(en)? en dan géén bekeuring, dat is sympatiek van de Gardia Civil of Police Municipal. Zeker uit bewondering gedacht voor die helden.
Jozef

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.