Catalaans dorp verandert van naam na referendum zonder het minimum te halen

Catalaans dorp verandert van naam na referendum zonder het minimum te halen
Beeld: Turisme La Ràpita / Facebook

Catalaans dorp verandert van naam na referendum zonder het minimum te halen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

TARRAGONA – De gemeente van Sant Carles de la Ràpita wil de naam van het dorp veranderen in La Ràpita en dus werd via een referendum naar de mening van de inwoners gevraagd. Maar die bewoners kan het niet heel veel schelen want op 12 oktober kwam slechts een klein deel van de inwoners opdraven voor het referendum. Toch besloot de gemeente door te gaan met de plannen.

In totaal kozen 2.246 van de stemmers voor naamsverandering, dat is 18% van het totaal aantal inwoners terwijl 1.045 inwoners kozen voor behoud van de huidige dorpsnaam. Er was vantevoren afgesproken dat er een minimum van 2.500 stemmers of 20% voor de naamsverandering moesten kiezen maar de burgemeester houdt zich daar niet aan.

De burgemeester zegt namelijk dat 67,4% van de stemmers heeft gekozen voor de naamsverandering naar La Ràpita maar dat is natuurlijk niet de juiste redenering. Dus beweert Josep Caparrós (ERC) dat zeven van de tien inwoners voor La Ràpita heeft gekozen.

Sant Carles de la Ràpita in het Catalaans en San Carlos de la Ràpita in het Spaans/Castiliaans zal dus in de toekomst door het leven gaan als La Ràpita, dit terwijl slechts 2.246 van de 14.953 inwoners voor die naam heeft gekozen. Het dorp ligt in het zuidelijkste puntje van de provincie Tarragona in Catalonië, niet ver weg van de Ebro-delta en van de regionale grens met Castellón in de Valencia regio.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.