Search
menu
Search

Gaat Orihuela Costa in 2024 weer chiringuitos krijgen?

Gaat Orihuela Costa in 2024 weer chiringuitos krijgen?
Beeld: Google Maps / screenshot

Gaat Orihuela Costa in 2024 weer chiringuitos krijgen?

De toeristen en bewoners van Orihuela en Orihuela Costa die afgelopen zomer dachten op een terrasje te kunnen zitten bij een chiringuito op een strand, kwamen van een koude douche thuis. De bureaucratie zorgde ervoor dat er geen strandpaviljoens waren, maar daar gaat de nieuwe gemeenteraad voor de zomer van 2024 verandering in brengen.

De burgemeester van Orihuela heeft de aanbesteding van het contract voor strandtenten van de stranden van Orihuela aangekondigd. Het betreft een dienst die vorig jaar werd onderbroken, wat een groot risico vormde voor het behouden van de Blauwe Vlag van de stranden. Verder heeft hij aangegeven dat het doel van de nieuwe aanbesteding is om een ​​kwaliteitsservice te garanderen op de stranden van Orihuela. De strandtenten moeten een breed scala aan diensten bieden, waaronder horeca, dranken, toiletten en douches.

Het eerste lot (79.708 euro) omvat Playa de Punta Prima, Playa de Cala Mosca en Playa Estaca. Het tweede lot (239.663 euro) omvat Playa Cala Cerrada, Playa Cala Bosque en Playa Cala Capitán. Het derde lot (105.324 euro) omvat Playa La Caleta en Playa Calas de Aguamarina. Het vierde lot (179.695 euro) omvat Playa La Glea, Playa Barranco Rubio en Playa Mil Palmeras.

Het vijfde lot (37.466 euro) bestaat uit nautische voorzieningen, die specifiek in Cala Bosque, La Caleta, La Glea en Barranco Rubio zullen worden geïnstalleerd. Het minimum kandidaat bedrag voor deze aanbesteding bedraagt in totaal 641.858 euro per jaar.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?