Spanje heeft meer dan 82 miljoen buitenlandse toeristen ontvangen

Spanje heeft meer dan 82 miljoen buitenlandse toeristen ontvangen
Beeld: AI-beeld / redactie

Spanje heeft meer dan 82 miljoen buitenlandse toeristen ontvangen

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het aantal internationale bezoekers aan Spanje is tussen begin januari en eind oktober met meer dan 18% gestegen vergeleken met vorig jaar. Dat is nog iets minder dan het niveau van vóór de pandemie, maar wel een flinke stijging. In oktober kwamen er zelfs 13% meer internationale bezoekers aan dan in dezelfde maand in 2022.

In oktober kwamen er meer passagiers uit alle landen naar Spanje dan in dezelfde maand vorig jaar. De grootste stijgingen kwamen uit Italië (+21%), Nederland (+18%), Portugal (+18%) en Ierland (+18%). Het Verenigd Koninkrijk was de grootste afzonderlijke markt, met meer dan 2 miljoen passagiers, wat een stijging van +10% was vergeleken met vorig jaar.

Nederlanders vormden 5% van het totale aantal reizigers naar Spanje in oktober. Het aantal Nederlandse bezoekers was 18% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. De belangrijkste bestemmingen voor Nederlandse bezoekers waren Catalonië en de Valencia regio, die samen goed waren voor 40% van de Nederlandse aankomsten.

De Britse bezoekers waren vooral te vinden op de Balearen en de Canarische Eilanden, die samen goed waren voor bijna de helft van alle Britse aankomsten in Spanje. Het ‘Groene Spanje’, bestaande uit Galicië, Cantabrië, Asturië en País Vasco (Baskenland), zag ook een aanzienlijke toename van het aantal Britse bezoekers. De mediterrane regio’s, zoals Catalonië, de Valencia regio, Andalusië en Murcia, en de hoofdstad Madrid, hadden ook allemaal stijgingen van meer dan 10%.

De meeste bezoekers aan Spanje in oktober kwamen uit de Europese Unie, met name uit Italië, Nederland, Portugal en Ierland. Deze landen zagen allemaal aanzienlijke stijgingen in het aantal bezoekers. Het overige deel van de wereld, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Latijns-Amerika, zag ook een stijging, maar minder dan de Europese Unie.

Deze gegevens geven aan dat Spanje een populaire bestemming is voor bezoekers uit de hele wereld. De Europese Unie blijft de belangrijkste bron van bezoekers, maar andere landen zien ook een toenemende interesse in Spanje.

Ga naar de inhoud