Britten moeten na de Brexit 7 euro betalen om Spanje te bezoeken

Britten moeten na de Brexit 7 euro betalen om Spanje te bezoeken
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Na de Brexit zullen de Britse vakantiegangers die Spanje willen bezoeken 7 euro moeten betalen voor een speciale toestemming. Weliswaar gaat het niet om een normaal visum maar toch zal men kosten moeten betalen om Spanje binnen te komen. Dat is een van de gevolgen van het verlaten van de Europese Unie door Groot Brittannië.

Een van de grootste groepen Europese inwoners in Spanje zijn de Britten en ook wat betreft het aantal buitenlandse toeristen die Spanje bezoeken staat Groot Brittannië bovenaan de lijst. We hebben het hier over miljoenen personen die na de Brexit zullen moeten gaan betalen om Spanje binnen te kunnen komen.

Zoals de website Schengen Visa Info meld zullen de Britten die na de Brexit Spanje willen bezoeken 7 euro moeten gaan betalen om het land binnen te komen. Dat bedrag hoeft echter niet elke keer betaald te worden maar een keer per drie jaar. Dit schijnt bevestigd te zijn door de Europese Commissie.

Het heeft allemaal te maken met het zogenaamde European Travel Information and Authorization System (ETIAS) regeling waarin staat dat landen die niet bij de Europese Unie horen een Schengen land binnen kunnen komen zonder visum. Op de huidige lijst staan 61 landen die visumvrij zijn en daar zal Groot Brittannië bijkomen volgend jaar.

Inwoners van deze landen mogen naar landen in de Schengen-zone reizen voor zakelijke of recreatieve doeleinden met een maximum verblijf van 90 dagen. Gedurende deze 90 dagen mogen deze bezoekers niet werken of studeren, maar kunnen zij zakelijke en toeristische activiteiten ontplooien.

Britten moeten dus 7 euro betalen om Spanje gedurende 90 dagen aaneengesloten te kunnen bezoeken voor een vakantie of een zakelijk verblijf. Dit is alleen geldig voor volwassenen tussen 18 en 70 jaar. De Britten die naar Spanje willen reizen moeten online een formulier invullen met persoonsgegevens en daarna via internet betalen.

Wil iemand uit Groot Brittannië langer dan 90 dagen (3 maanden) in Spanje verblijven,. dan dienen zij dezelfde administratieve wegen te bewandelen als de rest van de wereldbevolking die voor langere tijd in Spanje wil verblijven.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

17
Reageer op dit artikel

9 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ernest

All you need is love……..
Britten houden nog steeds vast aan hun heilige tradities…soms heeft dat gevolgen…..
Gelukkig heeft de jeugd de toekomst!!!

Anneke

Tja, de Britten hebben er zelf voor gekozen. Er zullen voor hen nog veel meer kosten gaan ontstaan als gevolg van de Brexit.

Anoniem

Onzinnige regeling er komen veel britten naar spanje voor vakantie als ze dit moeilijker gaan maken lopen de britten weg, en hoe zit het met de britten die nu resident zijn in spanje ? Moeten die ook maar weer weg. Ze zijn niet goed wijs die achterlijke eurofielen, als of je heilig bent als je meljarden meebetaald aan de EU. Wordt tijd dat wij er ook uitstappen want de EU begind een geheel verkeerde kant op te draaien.

maclaren0@gmail.com

Vraagje hoe zit het met Spanjaarden die naar Engeland gaan ook 7 euro hoe belachelijk is dat nu weer

Ramon

Is dit om de Britten nog een schop te verkopen ivm Gibraltar? Verder een domme regel om dat te vragen aan mensen die zoveel geld komen brengen. Laat ze maar uitkijken, straks gaan de Britten lekker naar Griekenland op vakantie. En iemand riep maar 7 euro, nou het gaat ook een beetje om het principe of je nog wel welkom bent.

Rudy R.

Het gaat om een identificatie document dat geld voor alle inwoners van landen die geen visumplicht voor de EU hebben (Het geld dus niet alleen maar voor reizen naar Spanje. Een Engelsman die naar Duitsland of Frankrijk gaat moet het ook betalen).
Het is een voortvloeisel uit een gezamelijke aanpak van terrorisme en het is alleen maar bedoeld om mensen de identificeren die de EU inkomen. Het document blijft 3 jaar geldig.

Als een Engelsman via Nederland naar Spanje vliegt moet ie inderdaad ook nog een vliegtaks betalen van 7,- maar verder heeft het niets met elkaar te maken.

Dick

De vliegtaks geldt niet voor overstappers op Nederlandse vliegvelden. Hiermee wordt de kLM gespaard want verreweg de meeste KLM-passagiers zijn buitenlanders die op Schiphol overstappen.

J vdb

Man man man….gaat men nu beginnen zagen voor 7 € per drie jaar of per vlucht ? Als ge daar over begint te discuteren blijf dan thuis

Pablo

Het verhaal suggereert dat die 7 euro alleen voor de Britten geldt, niet voor inwoners van die andere 61 landen?

leo

Nederlanders zullen die 7 euro ook moeten gaan betalen als ze naar Spanje willen omdat Nederland een tax heeft ingesteld voor reizen binnen en buiten Europa.

Anoniem

Jouw bronvermelding? Ik rij als Belg constant naar Nederland en terug. Ik moet niets betalen! Anders ben gewoon fake news hier aan het plaatsen!

Juan74

Zodra je vanuit Nederland wilt vliegen, gaat je dat met de nieuwe vliegtax 7 euro kosten.
Leo heeft alleen vergeten om te melden dat het hierbij om een vliegtax gaat. Ff niet zo overspannen reageren zeg….en iedereen roept tegenwoordig maar te pas en onpas iets over fake-news. Is dat een mode verschijnsel of zijn dat allemaal D. Trump fans??

Anoniem

U moet hier niet de moraalridder van dit forum spelen. Als er iemand in uw ogen iets verkeerds of onvolledg plaatst ben je zelf bij de eersten om het te melden

Anton74

Dat is een vliegtax van 7 euro per vlucht naar alle bestemmingen vanuit Nederland. Dat is wat anders, dit gaat over visums.

Harm

Anton74 Dit gaat niet over een normaal visum staat in het artikel en verder staat er ook Op de huidige lijst staan 61 landen die visumvrij zijn en daar zal Groot Brittannië bijkomen volgend jaar.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.