Search
menu
Search

Britten moeten na de Brexit 7 euro betalen om Spanje te bezoeken

Oeps ... foto ontbreekt!

Britten moeten na de Brexit 7 euro betalen om Spanje te bezoeken

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Na de Brexit zullen de Britse vakantiegangers die Spanje willen bezoeken 7 euro moeten betalen voor een speciale toestemming. Weliswaar gaat het niet om een normaal visum maar toch zal men kosten moeten betalen om Spanje binnen te komen. Dat is een van de gevolgen van het verlaten van de Europese Unie door Groot Brittannië.

Een van de grootste groepen Europese inwoners in Spanje zijn de Britten en ook wat betreft het aantal buitenlandse toeristen die Spanje bezoeken staat Groot Brittannië bovenaan de lijst. We hebben het hier over miljoenen personen die na de Brexit zullen moeten gaan betalen om Spanje binnen te kunnen komen.

Zoals de website Schengen Visa Info meld zullen de Britten die na de Brexit Spanje willen bezoeken 7 euro moeten gaan betalen om het land binnen te komen. Dat bedrag hoeft echter niet elke keer betaald te worden maar een keer per drie jaar. Dit schijnt bevestigd te zijn door de Europese Commissie.

Het heeft allemaal te maken met het zogenaamde European Travel Information and Authorization System (ETIAS) regeling waarin staat dat landen die niet bij de Europese Unie horen een Schengen land binnen kunnen komen zonder visum. Op de huidige lijst staan 61 landen die visumvrij zijn en daar zal Groot Brittannië bijkomen volgend jaar.

Inwoners van deze landen mogen naar landen in de Schengen-zone reizen voor zakelijke of recreatieve doeleinden met een maximum verblijf van 90 dagen. Gedurende deze 90 dagen mogen deze bezoekers niet werken of studeren, maar kunnen zij zakelijke en toeristische activiteiten ontplooien.

Britten moeten dus 7 euro betalen om Spanje gedurende 90 dagen aaneengesloten te kunnen bezoeken voor een vakantie of een zakelijk verblijf. Dit is alleen geldig voor volwassenen tussen 18 en 70 jaar. De Britten die naar Spanje willen reizen moeten online een formulier invullen met persoonsgegevens en daarna via internet betalen.

Wil iemand uit Groot Brittannië langer dan 90 dagen (3 maanden) in Spanje verblijven,. dan dienen zij dezelfde administratieve wegen te bewandelen als de rest van de wereldbevolking die voor langere tijd in Spanje wil verblijven.

Ga naar de inhoud