skip to Main Content
Britten moeten na de Brexit 7 euro betalen om Spanje te bezoeken
123rf

Britten moeten na de Brexit 7 euro betalen om Spanje te bezoeken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Na de Brexit zullen de Britse vakantiegangers die Spanje willen bezoeken 7 euro moeten betalen voor een speciale toestemming. Weliswaar gaat het niet om een normaal visum maar toch zal men kosten moeten betalen om Spanje binnen te komen. Dat is een van de gevolgen van het verlaten van de Europese Unie door Groot Brittannië.

Een van de grootste groepen Europese inwoners in Spanje zijn de Britten en ook wat betreft het aantal buitenlandse toeristen die Spanje bezoeken staat Groot Brittannië bovenaan de lijst. We hebben het hier over miljoenen personen die na de Brexit zullen moeten gaan betalen om Spanje binnen te kunnen komen.

Zoals de website Schengen Visa Info meld zullen de Britten die na de Brexit Spanje willen bezoeken 7 euro moeten gaan betalen om het land binnen te komen. Dat bedrag hoeft echter niet elke keer betaald te worden maar een keer per drie jaar. Dit schijnt bevestigd te zijn door de Europese Commissie.

Het heeft allemaal te maken met het zogenaamde European Travel Information and Authorization System (ETIAS) regeling waarin staat dat landen die niet bij de Europese Unie horen een Schengen land binnen kunnen komen zonder visum. Op de huidige lijst staan 61 landen die visumvrij zijn en daar zal Groot Brittannië bijkomen volgend jaar.

Inwoners van deze landen mogen naar landen in de Schengen-zone reizen voor zakelijke of recreatieve doeleinden met een maximum verblijf van 90 dagen. Gedurende deze 90 dagen mogen deze bezoekers niet werken of studeren, maar kunnen zij zakelijke en toeristische activiteiten ontplooien.

Britten moeten dus 7 euro betalen om Spanje gedurende 90 dagen aaneengesloten te kunnen bezoeken voor een vakantie of een zakelijk verblijf. Dit is alleen geldig voor volwassenen tussen 18 en 70 jaar. De Britten die naar Spanje willen reizen moeten online een formulier invullen met persoonsgegevens en daarna via internet betalen.

Wil iemand uit Groot Brittannië langer dan 90 dagen (3 maanden) in Spanje verblijven,. dan dienen zij dezelfde administratieve wegen te bewandelen als de rest van de wereldbevolking die voor langere tijd in Spanje wil verblijven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. All you need is love……..
  Britten houden nog steeds vast aan hun heilige tradities…soms heeft dat gevolgen…..
  Gelukkig heeft de jeugd de toekomst!!!

 2. Tja, de Britten hebben er zelf voor gekozen. Er zullen voor hen nog veel meer kosten gaan ontstaan als gevolg van de Brexit.

 3. Onzinnige regeling er komen veel britten naar spanje voor vakantie als ze dit moeilijker gaan maken lopen de britten weg, en hoe zit het met de britten die nu resident zijn in spanje ? Moeten die ook maar weer weg. Ze zijn niet goed wijs die achterlijke eurofielen, als of je heilig bent als je meljarden meebetaald aan de EU. Wordt tijd dat wij er ook uitstappen want de EU begind een geheel verkeerde kant op te draaien.

 4. Is dit om de Britten nog een schop te verkopen ivm Gibraltar? Verder een domme regel om dat te vragen aan mensen die zoveel geld komen brengen. Laat ze maar uitkijken, straks gaan de Britten lekker naar Griekenland op vakantie. En iemand riep maar 7 euro, nou het gaat ook een beetje om het principe of je nog wel welkom bent.

  1. Nee, dit heeft niets met alleen Spanje te maken. Als de Britten Frankrijk, Nederland, België, Duitsland of wel ander Schengen land bezoeken moeten ze ook de 7 euro betalen. Dat is een EU-regeling.

 5. Het gaat om een identificatie document dat geld voor alle inwoners van landen die geen visumplicht voor de EU hebben (Het geld dus niet alleen maar voor reizen naar Spanje. Een Engelsman die naar Duitsland of Frankrijk gaat moet het ook betalen).
  Het is een voortvloeisel uit een gezamelijke aanpak van terrorisme en het is alleen maar bedoeld om mensen de identificeren die de EU inkomen. Het document blijft 3 jaar geldig.

  Als een Engelsman via Nederland naar Spanje vliegt moet ie inderdaad ook nog een vliegtaks betalen van 7,- maar verder heeft het niets met elkaar te maken.

  1. De vliegtaks geldt niet voor overstappers op Nederlandse vliegvelden. Hiermee wordt de kLM gespaard want verreweg de meeste KLM-passagiers zijn buitenlanders die op Schiphol overstappen.

 6. Man man man….gaat men nu beginnen zagen voor 7 € per drie jaar of per vlucht ? Als ge daar over begint te discuteren blijf dan thuis

  1. Niet waar, zo staat het niet in het verhaal maar de Britten zijn een van de grootste groepen buitenlandse inwoners en de grootste groep internationale toeristen dus het is voor Spanje wel degelijk belangrijk.

 7. Nederlanders zullen die 7 euro ook moeten gaan betalen als ze naar Spanje willen omdat Nederland een tax heeft ingesteld voor reizen binnen en buiten Europa.

  1. Jouw bronvermelding? Ik rij als Belg constant naar Nederland en terug. Ik moet niets betalen! Anders ben gewoon fake news hier aan het plaatsen!

   1. Zodra je vanuit Nederland wilt vliegen, gaat je dat met de nieuwe vliegtax 7 euro kosten.
    Leo heeft alleen vergeten om te melden dat het hierbij om een vliegtax gaat. Ff niet zo overspannen reageren zeg….en iedereen roept tegenwoordig maar te pas en onpas iets over fake-news. Is dat een mode verschijnsel of zijn dat allemaal D. Trump fans??

    1. U moet hier niet de moraalridder van dit forum spelen. Als er iemand in uw ogen iets verkeerds of onvolledg plaatst ben je zelf bij de eersten om het te melden

  2. Dat is een vliegtax van 7 euro per vlucht naar alle bestemmingen vanuit Nederland. Dat is wat anders, dit gaat over visums.

   1. Anton74 Dit gaat niet over een normaal visum staat in het artikel en verder staat er ook Op de huidige lijst staan 61 landen die visumvrij zijn en daar zal Groot Brittannië bijkomen volgend jaar.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken