Meer dan 3.000 km aan gevaarlijke wegen in Spanje

Meer dan 3.000 km aan gevaarlijke wegen in Spanje
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens een onderzoek van de Real Automóvil Club de Cataluña (RACC) zijn er in Spanje meer dan 3.000 kilometer aan gevaarlijke wegen te vinden. Met name de provincies Huesca en Teruel in Aragón, León in Castilla y León en Lerida in Catalonië hebben een groot aantal gevaarlijke wegen waar veel ongevallen voorkomen. De gevaarlijkste weg van Spanje is echter te vinden in Galicië bij de stad Lugo.

De RACC heeft tijdens het onderzoek genaamd EuroRAP 1.382 delen van 24.866 kilometer aan wegen in Spanje gecontroleerd en deze beoordeeld op het gevaar wat betreft een ongeval. De risico’s op een ongeval heeft men met verschillende niveaus aangegeven met de kleuren: zwart (muy elevado), rood (elevado), oranje (moderado), geel (bajo) en groen (muy bajo). Daarbij gaat het om het risico dat een automobilist een ongeval kan krijgen.

Uit dat onderzoek is gebleken dat 3.000 van de 24.866 kilometer aan wegen als gevaarlijk gezien kan worden en de kleurcodes zwart en rood hebben gekregen. Dit is 12,2% van het geheel aan onderzochte wegen, aldus de RACC.

De gevaarlijkste wegen zijn te vinden in Aragón (35%) met name in de provincies Huesca en Teruel, in Catalonië (16%) in de provincie Lerida en Asturië (16%). In deze regio’s is het hoogste percentage aan gevaarlijke wegen gemeten.

Dit zijn echter de gevaarlijkste wegen van Spanje: N-642 (Lugo), N-230 Lerida; N-260 Gerona; N-541 Pontevedra; N-330 Huesca; N-301 Toledo; N-621 León; N-345 Murcia; N-640 Lugo; N-234 Soria. Deze wegen hebben een zwart niveau gekregen (muy elevado). Bekijk HIER alle gevaarlijke wegen (PDF)

Naast de meer dan 3.000 km aan gevaarlijke wegen zijn er echter ook 18.300 km aan wegen in Spanje te vinden waar het gevaar voor een ongeval laag (bajo) tot zeer laag (muy bajo) is (kleurcodes geel en groen)

Meer dan 3.000 km aan gevaarlijke wegen in Spanje
20 Minutos
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Pedro

Mag het licht uit / De Dijk.. Een bekend Nederlands liedje. Alleen in Spanje is dat liedje waarschijnlijk verkeerd begrepen . Het licht uit in een vreemde wereld. wordt hiermee bedoeld en niet langs wegen , kruisingen en afritten. Een vreemde en een rare wereld. Teveel van alles..! Ik ben er helemaal klaar mee..! Een dolgedraaide troep. Er zijn er zoveel die bumperklevend rijden als gekken met rare vreemde bekken. Toeterend met de middelvinger achter het stuur. Waar gaat het nog over in deze corrupte doorgeschoten wereld. Ziekelijk.! Vervoersmiddelen zonder bestuurder. Wie gaat de middelvinger vervangen. Een robot-arm misschien. Waarschijnlijk… Lees verder »

Lia

Rudy, In Nederland hebben we vanaf 23 uur ook onverlichte wegen. En raad eens? Nu ook meer ongelukken.

Rudy R.

Tijdens de crisis hebben ze op alle hoofdwegen bij de kruisingen en op- en afritten de verlichting uitgezet. Die staat nu, 8 jaar na de crisis nog steeds uit met vele gevaarlijke, en dus ongelukken, plekken.
Ik verbaas me er nog steeds over dat er niemand is die daar wat van zegt. In Nederland en België is toch allang bekend dat goed verlichte wegen ongelukken voorkomen en ongelukken kosten de maatschappij bakken met geld…

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.