Meer dan 3.000 km aan gevaarlijke wegen in Spanje

Meer dan 3.000 km aan gevaarlijke wegen in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens een onderzoek van de Real Automóvil Club de Cataluña (RACC) zijn er in Spanje meer dan 3.000 kilometer aan gevaarlijke wegen te vinden. Met name de provincies Huesca en Teruel in Aragón, León in Castilla y León en Lerida in Catalonië hebben een groot aantal gevaarlijke wegen waar veel ongevallen voorkomen. De gevaarlijkste weg van Spanje is echter te vinden in Galicië bij de stad Lugo.

De RACC heeft tijdens het onderzoek genaamd EuroRAP 1.382 delen van 24.866 kilometer aan wegen in Spanje gecontroleerd en deze beoordeeld op het gevaar wat betreft een ongeval. De risico’s op een ongeval heeft men met verschillende niveaus aangegeven met de kleuren: zwart (muy elevado), rood (elevado), oranje (moderado), geel (bajo) en groen (muy bajo). Daarbij gaat het om het risico dat een automobilist een ongeval kan krijgen.

Uit dat onderzoek is gebleken dat 3.000 van de 24.866 kilometer aan wegen als gevaarlijk gezien kan worden en de kleurcodes zwart en rood hebben gekregen. Dit is 12,2% van het geheel aan onderzochte wegen, aldus de RACC.

De gevaarlijkste wegen zijn te vinden in Aragón (35%) met name in de provincies Huesca en Teruel, in Catalonië (16%) in de provincie Lerida en Asturië (16%). In deze regio’s is het hoogste percentage aan gevaarlijke wegen gemeten.

Dit zijn echter de gevaarlijkste wegen van Spanje: N-642 (Lugo), N-230 Lerida; N-260 Gerona; N-541 Pontevedra; N-330 Huesca; N-301 Toledo; N-621 León; N-345 Murcia; N-640 Lugo; N-234 Soria. Deze wegen hebben een zwart niveau gekregen (muy elevado). Bekijk HIER alle gevaarlijke wegen (PDF)

Naast de meer dan 3.000 km aan gevaarlijke wegen zijn er echter ook 18.300 km aan wegen in Spanje te vinden waar het gevaar voor een ongeval laag (bajo) tot zeer laag (muy bajo) is (kleurcodes geel en groen)

Meer dan 3.000 km aan gevaarlijke wegen in Spanje
20 Minutos
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.