Spanjaarden worden zonder reden steeds banger wat betreft diefstallen

Spanjaarden worden zonder reden steeds banger wat betreft diefstallen
Beeld: 123rf

Spanjaarden worden zonder reden steeds banger wat betreft diefstallen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de meest recente gegevens worden er in Spanje steeds meer alarmsystemen geïnstalleerd in woningen en bedrijven terwijl andere onderzoeksresultaten aangeven dat er steeds minder gestolen wordt. Tussen 2012 en 2017 is het aantal diefstallen met 20% afgenomen terwijl de installaties van alarmsystemen met 22% gestegen zijn.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is het aantal diefstallen tussen 2012 en 2017 met 20% afgenomen van 181.718 diefstallen in 2012 naar 149.000 in 2017. Het aantal installaties van alarmsystemen is gedurende dezelfde periode echter toegenomen van 1,4 miljoen in 2012 naar 1,8 miljoen in 2017.

Maar waarom zijn de installaties van dure alarmsystemen in Spanje toegenomen als de statistieken zeggen dat er minder diefstallen plaatsvinden? Een van de redenen is het voeren van effectieve reclamecampagnes van de bedrijven die alarminstallaties aanleggen. Een andere reden is het feit dat via de media (krant, tv, internet) een vorm van angst gecreëerd wordt, bangmakerij.

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in alarminstallaties zoals Prosegur en Securitas Direct zeggen echter dat er geen sprake is van bangmakerij maar dat een alarm systeem gezien kan worden als een extra beveiliging naast de politie.

Deze bedrijven geven ook aan dat er een nieuwe vorm is om een woning in de gaten te houden dankzij de nieuwe technologie zoals WIFI camera’s en smartphones waarmee eenieder de woning of winkel op afstand in de gaten kan houden.

Volgens specialisten wordt er door beveiligingsbedrijven echter handig gebruik gemaakt van emotionele angst. Zo is het vrij gebruikelijk om vertegenwoordigers van dit soort bedrijven te zien als er een diefstal heeft plaatsgevonden in een wijk. Op die manier wil men snel ter plaatse een alarminstallatie verkopen want wat de familie in de wijk is overkomen kan jou ook overkomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.