Zowel Lidl als Aldi groeien in Spanje met winkels en omzet

Freepik
Beeld: Freepik

Zowel Lidl als Aldi groeien in Spanje met winkels en omzet

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – 25 jaar nadat de Duitse supermarktketen de eerste Lidl in Spanje opende, is de keten nog steeds aan het groeien. Voor het vijfde opeenvolgende jaar heeft Lidl records gedraaid wat betreft de 4 miljard omzet en 171 miljoen winst. Maar ook de Duitse collega supermarkt Aldi doet het goed in Spanje met nieuwe winkels en een groeiende omzet.

Terwijl de Mercadona nog steeds de grootmeester is in de supermarkt wereld in Spanje met een marktaandeel van meer dan 26%, doen ook de Lidl en Aldi het helemaal niet verkeerd in Spanje. Beide supermarkten hebben record omzetten gedraaid dit jaar en ook het aantal winkels is toegenomen.

Lidl

De Lidl sloot 2018 af met 575 winkels, 22 meer dan eind 2017 terwijl het aantal werknemers is gegroeid naar 14.000 personen in Spanje. Lidl is tegenwoordig de op een na meest rentable supermarkt van Spanje, na de Mercadona die de lijst aanvoert.

Volgens de informatie van de Lidl zelf is 90% van het assortiment van de eigen merken terwijl de Spaanse producten met 10% zijn gestegen naar in totaal 4,3 miljard euro waarvan 55% geëxporteerd wordt.

Aldi

De Aldi heeft recent de nieuwste winkel geopend in de wijk Salamanca in Madrid waar de Duitse keten inmiddels 14 winkels heeft en 36 in de Madrid regio. Het doel van Aldi was om 2019 af te sluiten met 32 nieuwe winkels en dat zal deze woensdag lukken met de opening van een nieuwe supermarkt in Barcelona

De Aldi heeft nog niet de aantallen supermarkten zoals de Mercadona (+1.630) of Lidl (575) maar langzaam komen er steeds meer supermarkten van de Aldi bij waardoor het aantal boven de 300 is gestegen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.