Het Spaanse woord of zin van de dag (164)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (164)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Donderdag 17 december

El jueves 17 de diciembre 2020 2020
uitspraak: el gwebes djecisjette (slissende c) de dicjembre (slissende c) dosmielbeente

Als je iets in de negatieve vorm zegt, zoals ik houd niet van spruitjes, dan antwoord je met ik ook niet, als je het ermee eens bent. Let op hoe dit gaat in het Spaans. En ook andersom in de positieve vorm.

  • No me gustan las coles de bruselas – uitspraak: no me goestan (g van gracias) las koles de broeselas – Ik houd niet van spruitjes.
  • Als jij wilt antwoorden met ik ook niet, dan zeg je: a mi tampoco – uitspraak: a mie tampokko – ik ook niet.

Tegenovergestelde:

  • Me gustan las coles de bruselas – uitspraak: me goestan (g van gracias) las koles de broeselas – Ik houd van spruitjes.
  • Als jij wilt antwoorden met ik ook, dan zeg je: a mi también – uitspraak: a mie tambjen – ik ook.

Volgende week dinsdag in het Spaanse woord van de dag en vanavond tijdens de Gratis LIVE Spaanse les zal ik het verschil uitleggen tussen ¨YO¨ en ¨A MI¨

Vanavond, donderdag 17 december om 19:00 uur gaan we Spaans oefenen tijdens de Gratis LIVE Spaanse les. Doe je mee? Je hebt alleen internet nodig. Geen camera of microfoon. Hier kun je inschrijven: https://app.enormail.eu/subscribe/e718b2f925b70b37317a5280354537dd

Ga naar de inhoud