Search
menu
Search

Spaanse post Correos zoekt in 2022 naar 5.377 nieuwe werknemers

Spaanse post Correos zoekt in 2022 naar 5.377 nieuwe werknemers
Beeld: Correos.es / website

Spaanse post Correos zoekt in 2022 naar 5.377 nieuwe werknemers

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse post Correos is op zoek naar 5.377 nieuwe werknemers die voor fulltime of parttime een baan kunnen krijgen bij het staats postbedrijf in Spanje. Binnenkort wordt door Correos bekend gemaakt wanneer men zich kan aanmelden en wanneer de selectie zal plaatsvinden. 

Kandidaten moeten er echter rekening mee houden dat ze niet alleen zullen zijn want bij de laatste keer dat er 4.005 banen te vergeven waren kreeg Correos 166.000 sollicitaties binnen. Een baan bij de Spaanse post Correos is blijkbaar gewild want elke keer als er een nieuwe sollicitatieprocedure gestart wordt regent het aan sollicitaties en aanvragen.

Het werken bij de Spaanse post wordt door veel mensen als een goede baan gezien omdat het redelijk goed betaald, men meestal een vast contract krijgt en het een staatsbedrijf is met speciale arbeidsafspraken (zoals ambtenaren). 

Correos zoekt naar fulltime en parttime personeelsleden om o.a. als postbode, zowel te voet als gemotoriseerd, medewerker bij de post classificering of al loketmedewerker in de postkantoren. De jaarsalarissen liggen tussen de 21.889,90 euro voor de klantenservice, 19.871,70 euro voor de postbodes tot 18.370,58 euro voor post classificering.

Correos (Sociedad Estatal Correos y Telégrafos) is een Spaans staats postbedrijf en valt onder de Sociedad Estatal de Participaciones Industriales (SEPI). Er werken meer dan 53.000 medewerkers en per jaar worden er 5,4 miljard poststukken verwerkt door Correos. Correos is daarmee een van de grootste postdiensten ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Madrid, en Correos zelf heeft meer dan 10.000 postcentra in heel Spanje.

Ga naar de inhoud