Vliegveld Alicante-Elche krijgt nieuwe expresparking bij aankomsthal

Vliegveld Alicante-Elche krijgt nieuwe expresparking bij aankomsthal
Beeld: Google Street view / screenshot

Vliegveld Alicante-Elche krijgt nieuwe expresparking bij aankomsthal

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het door Nederlanders en Belgen veel gebruikte vliegveld van de Costa Blanca, Alicante-Elche, krijgt een nieuwe parkeerplaats. Het gaat om een expresparking die op dit moment aangelegd wordt bij de aankomsthal. In totaal is er plaats voor 27 auto’s die gedurende tien minuten gratis mogen parkeren.

Drie jaar nadat de vliegveldbeheerder AENA een ‘parking exprés’ opende bij de vertrekhal, krijgt de aankomsthal nu ook een expresparking. Tot nu toe was daar de enige mogelijkheid om correct te parkeren, door de auto in de normale parkeerplaats te plaatsen … of het riskeren van een boete inclusief het wegslepen door de auto te parkeren bij de ruimte die exclusief voor bussen en taxi’s is.

Het vliegveld Alicante-Elche heeft meer dan genoeg parkeerplaatsen, maar die zijn meer bedoeld voor langdurig parkeren. In totaal heeft het vliegveld van de Costa Blanca 2222 parkeerplaatsen, maar ook dat wordt, door een andere indeling, uitgebreid naar 2367 parkeerplaatsen.

Het vliegveld Alicante-Elche Miguel Hernández heeft tot nu toe in 2022 in totaal 12.354.739 passagiers op bezoek gehad, een stijging van 134% wat betreft dezelfde periode in 2021. In totaal zijn er 84.065 vliegbewegingen geweest.

Ga naar de inhoud