Search
menu
Search

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (3)

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (3)
Beeld: ingezonden

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (3)

Intro: Han & Ryan wonen al 2,5 jaar in het centrum van Malaga als ze in mei 2023 een camper kopen. Dit beviel zo goed dat ze direct doorgereisd zijn naar Noorwegen. Het vrije leven in een camper, alsof de wereld aan je voeten ligt, gaf ze ook een andere kijk op het anders zo mooie Malaga. Het was veranderd in een toeristische hotspot waarin ze zich niet meer thuis voelden. Maar waar ze wel willen wonen, ze hebben geen idee. Uiteindelijk besluiten ze om begin december huis en haard te verlaten en hun leven in de camper voor te zetten, zonder bestemming, maar in de hoop een plek te vinden waar ze zich willen settelen. Een sprong in het diepe. Volg hun belevenissen met de camper en hun zoektocht naar een nieuwe bestemming.

Onze tweede week is ingegaan en het camperleven bevalt ons als een warme jas. Oké, het is klein en het is soms behelpen, maar alles wat je nodig hebt, is aanwezig. En in een land als Spanje leef je voornamelijk buiten, dus hoeveel heb je nodig! 

En eerlijk is eerlijk, koken en douche zijn niet zo comfortabel als thuis, maar met wat creativiteit kom je een heel eind. Zelfs met een 2 pitter toveren we de lekkerste gerechten uit de keuken. Nou ja, wé, hierbij moeten de credits toch echt naar Han. Wat een keukenprins is dat. Ryan wil niet meer uit eten omdat Han zo lekker kookt. Nou, dan weet je het wel! En gelukkig houden we met name van eenpansgerechten, dus dat helpt. Zou je meer van de groente, vlees en aardappelen zijn, ja dan moet je gaan kiezen, wat eerst, de aardappelen of de groente ;-).

En wat ook een fantastische uitvinding is, als je van ovengerechten houdt, de Omnia campingoven. Voor wie denkt dat we reclame maken en betaald krijgen, nee, helaas. Zou wel leuk zijn overigens! Een Omnia werkt fantastisch! Je plaatst het gewoon op het gas en het resultaat is net zo lekker of lekkerder dan een normale oven. Oké, de vorm is wat afwijkend en daarom moet je soms wat creatiever zijn, maar het werkt echt super!

Het douchen is wel behelpen. Dan is de ruimte eigenlijk echt te klein in een campervan. Wij zijn niet groot en dik, maar dan nog, het past allemaal maar net en dat douchegordijn dat tegen je aan plakt, is niet echt aangenaam. Iemand tips, we horen ze graag!

We zien overigens ook voordelen van een kleine camper. Als je ’s nachts naar het toilet moet, zit je bij het uit bed stappen al direct op het toilet en je bent dus ook zo weer terug ;-). En als je op de bank zit heb je alles binnen handbereik, je hoeft nauwelijks op te staan. Bestek vergeten of je wilt een wijntje, geen enkel probleem, vanuit de bank heb je alles bij de hand. Hoe handig!

Ach, onderaan de streep is het camperleven fantastisch. Ook deze week kwamen weer wat Nederlandse camperaars tegen die al 3 jaar in een camper wonen. Zij ervaarden hetzelfde als wat wij ervaren. Met een camper, hoe klein dan ook, heb je zoveel meer omgevingsruimte, dat de muren op je afkomen zodra je weer in een huis woont, ook al kun je dan af en toe je kont niet keren ;-).  

Mocht je willen weten wat we dagelijks doen, volg ons dan op Polarsteps! Zie hieronder.

‘Ons leven in een camper’ vertelt het verhaal van Han & Ryan die hun appartement in Málaga verhuren en besluiten door Spanje en Europa te reizen met hun nieuwe campervan. Volg hun avonturen in onze SpanjeVerhalen, of lees hun reisverslagen op Polarsteps.

Ga naar de inhoud