De speciale kerstmand met appartement, kampeerauto, personenwagen en reizen

De speciale kerstmand met appartement, kampeerauto, personenwagen en reizen
Beeld: Venta El Paisano / web

De speciale kerstmand met appartement, kampeerauto, personenwagen en reizen

Kerstmis is de tijd van het jaar waarin we allemaal uitkijken naar gezelligheid, warmte en natuurlijk cadeautjes. En wat is er nu leuker dan een kerstmand vol met verrassingen? In Spanje is er één kerstmand die elk jaar weer de aandacht trekt en als de meest gewilde wordt beschouwd: de kerstmand van Venta El Paisano in Utrera in de provincie Sevilla. Sinds 2008 organiseert dit wegrestaurant elk jaar een loterij voor hun speciale kerstmand, die steeds groter en beter wordt. Laten we eens kijken wat er allemaal in deze gewilde kerstmand zit!

De kerstmand van Venta El Paisano is niet zomaar een mand met wat etenswaren en drankjes. Nee, deze kerstmand is een ware schat vol met verschillende prijzen en verrassingen. Elk jaar voegen ze nieuwe items toe om hun klanten te blijven verbazen en dit jaar is de kerstmand maar liefst 750.000 euro waard. Maar hoe is deze traditie eigenlijk ontstaan?

Het begon allemaal 15 jaar geleden toen Venta El Paisano alleen kleine kerstmanden met etenswaren verkocht. Maar naarmate de jaren verstreken en de vraag van klanten toenam, besloten ze om een ​​extraatje toe te voegen aan de mand. Zo begonnen ze met het toevoegen van huishoudelijke apparaten, fietsen en zelfs motoren. En nu, na 15 jaar, is de kerstmand uitgegroeid tot een waar fenomeen en is het niet meer weg te denken tijdens de feestdagen.

De inhoud van de kerstmand verandert elk jaar, maar er zijn altijd een paar vaste items die je kunt verwachten. Zo bevat de mand altijd een mix van etenswaren en dranken, zoals jamón serrano, olijfolie, wijn en likeur. Maar daarnaast kun je ook andere verrassingen vinden, zoals huishoudelijke apparaten, elektronica, fietsen, motoren, auto’s en zelfs vakanties! Het is dus echt een loterij waarbij je nooit weet wat je precies gaat winnen.

Een van de meest gewilde items in de kerstmand van Venta El Paisano is de kampeerauto. Elk jaar voegen ze een nieuwe kampeerauto toe aan de mand en dit is altijd een grote hit bij de klanten. Naast de kampeerauto voegt Venta El Paisano ook elk jaar een auto toe aan de kerstmand. Dit is altijd een van de grootste prijzen en trekt veel aandacht van klanten. 

Een ander gewild item in de kerstmand is een appartement. Elk jaar voegen ze een ander appartement toe aan de kerstmand en deze kunnen variëren van een klein studio-appartement tot een luxe penthouse, meestal aan het strand.

Inmiddels is de kerstmand van Venta El Paisano zo populair geworden dat het een toeristische attractie is met bezoekers uit heel Spanje. Dat is niet alleen goed nieuws voor het wegrestaurant zelf, maar ook voor de lokale ondernemers die zien dat ook zijn profiteren van de kerstmand van Venta El Paisano. De loterijtickets hebben een prijs van € 9 en zijn inmiddels zo gewild dat deze volgens de website zijn uitverkocht.

Ga naar de inhoud