Search
menu
Search

Treinongeval met gewonden en evacuatie bij Caminito del Rey in Málaga

Treinongeval met gewonden en evacuatie bij Caminito del Rey in Málaga
Beeld: Video screenshot / X

Treinongeval met gewonden en evacuatie bij Caminito del Rey in Málaga

Een botsing tussen twee treinen heeft zaterdagavond plaatsgevonden bij het kleine treinstation El Chorro bij de Caminito del Rey in Álora (Málaga). Het incident vond plaats tussen twee Media Distancia treinen die op weg waren van Málaga naar Sevilla. Rond 21.30 uur botsten de treinen zijwaarts op elkaar in het station van El Chorro. Hoewel het ongeluk niet ernstig was, moesten alle 250 passagiers geëvacueerd worden en raakten 13 mensen lichtgewond, waaronder drie kinderen.

Het treinongeval vond plaats toen een trein in de richting van Sevilla door het station van El Chorro reed en daar een andere trein kruiste die geparkeerd stond. Hierdoor kwam de trein in beweging in aanraking met de achterste wagon van de stilstaande trein. Deze wagon was echter leeg, waardoor de botsing niet ernstig was.

Toch werden uit voorzorg alle passagiers geëvacueerd naar het station en het nabijgelegen restaurant van El Chorro. De hulpdiensten, waaronder de provinciale brandweer van Antequera, Campillos en Coín, en de Guardia Civil, waren snel ter plaatse om de gestrande reizigers te helpen.

Helaas raakten 13 mensen gewond bij dit treinongeval, waarvan drie kinderen. Gelukkig waren de verwondingen niet ernstig en werden de gewonden ter plaatse behandeld door medisch personeel. Twee van hen moesten echter wel naar het ziekenhuis Valle del Guadalhorce worden gebracht voor verdere behandeling. Daarnaast werden ook verschillende passagiers geholpen die in shock waren geraakt door het incident.

Het station van El Chorro is een belangrijke schakel in het treinvervoer tussen Málaga en Sevilla. Het werd in 1865 geopend en heeft sindsdien verschillende renovaties ondergaan om aan de groeiende vraag te voldoen. Het station beschikt over meerdere perrons en faciliteiten zoals een wachtruimte en een restaurant. Het is ook een populaire plek voor toeristen die de beroemde Caminito del Rey willen bezoeken, een wandelpad dat langs de kloof van El Chorro loopt.

Ga naar de inhoud