Belastingdienst Spanje opnieuw met drones op zoek naar illegale bouw

Belastingdienst Spanje opnieuw met drones op zoek naar illegale bouw
Beeld: Pixabay

Belastingdienst Spanje opnieuw met drones op zoek naar illegale bouw

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse belastingdienst is opnieuw begonnen om in meer dan 1.000 gemeenten in Spanje met speciale met camera’s uitgeruste drones op zoek te gaan naar illegale verbouwingen aan woningen, garages, overdekte terrassen en uitbreidingen aan woningen. Men is met deze controles vanuit de lucht in 2013 begonnen waardoor men meer dan 3 miljoen woningeigenaren op overtredingen kon betrappen en beboeten.

De speurtocht met drones is de afgelopen jaren zeer positief uitgevallen voor de Spaanse belastingdienst. De gevonden resultaten lagen zelfs gemiddeld 25% boven de verwachtingen die men had alvorens te beginnen met de drones. Dankzij de drones heeft de belastingdienst miljoenen overtredingen kunnen registreren.

In sommige gevallen gaat het om woningen waar de gemeente niets vanaf weet maar in de meeste gevallen gaat het om verbouwingen en uitbreidingen van bestaande woningen, schuren of andere kleine constructies naar voltallige woningen of de bouw van aanverwante gebouwen, garages en zwembaden.

Sinds dat men in 2013 met de drone vluchten is begonnen heeft de belastingdienst 76,8 miljoen constructies gecontroleerd waarbij er 3 miljoen (een 4% van het totaal) overtredingen werden gevonden. Dankzij boetes heeft de belastingdienst de afgelopen vijf jaar 180 miljoen euro opgehaald.

Op de Balearen eilanden heeft “Hacienda” de meeste illegale bouwconstructies aangetroffen, een 6,5% van het totaal wat onderzocht werd. Ook in Andalusië werd er veel illegaals gevonden terwijl dit het minste was in Asturië, La Rioja en Madrid.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.