skip to Main Content
Belastingdienst Spanje opnieuw met drones op zoek naar illegale bouw
Pixabay

Belastingdienst Spanje opnieuw met drones op zoek naar illegale bouw

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse belastingdienst is opnieuw begonnen om in meer dan 1.000 gemeenten in Spanje met speciale met camera’s uitgeruste drones op zoek te gaan naar illegale verbouwingen aan woningen, garages, overdekte terrassen en uitbreidingen aan woningen. Men is met deze controles vanuit de lucht in 2013 begonnen waardoor men meer dan 3 miljoen woningeigenaren op overtredingen kon betrappen en beboeten.

De speurtocht met drones is de afgelopen jaren zeer positief uitgevallen voor de Spaanse belastingdienst. De gevonden resultaten lagen zelfs gemiddeld 25% boven de verwachtingen die men had alvorens te beginnen met de drones. Dankzij de drones heeft de belastingdienst miljoenen overtredingen kunnen registreren.

In sommige gevallen gaat het om woningen waar de gemeente niets vanaf weet maar in de meeste gevallen gaat het om verbouwingen en uitbreidingen van bestaande woningen, schuren of andere kleine constructies naar voltallige woningen of de bouw van aanverwante gebouwen, garages en zwembaden.

Sinds dat men in 2013 met de drone vluchten is begonnen heeft de belastingdienst 76,8 miljoen constructies gecontroleerd waarbij er 3 miljoen (een 4% van het totaal) overtredingen werden gevonden. Dankzij boetes heeft de belastingdienst de afgelopen vijf jaar 180 miljoen euro opgehaald.

Op de Balearen eilanden heeft “Hacienda” de meeste illegale bouwconstructies aangetroffen, een 6,5% van het totaal wat onderzocht werd. Ook in Andalusië werd er veel illegaals gevonden terwijl dit het minste was in Asturië, La Rioja en Madrid.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. zoals ik al eerder zei wie betaald mag alles waar zit de privacy hier in spanje zomaar met een drome over je eigendom vliegen zonder waarschuwing kijk jij maar eens over de schutting bij je buurman terwijl je buurvrouw in monokini loopt

 2. Misschien naief, maar kan er geen drone gebruikt worden om vast te stellen, waar dat kind in die waterput zich bevindt, vroeg ik me af.

 3. Rosas is de Castiliaanse benaming van de authentieke naam Roses, zoals ook Castellón voor Castelló, Játiva voor Xàtiva, Onteniente voor Ontinyent, Alborache voor Alboraig, Javea voor Xábia, ….
  Niet-geïntegreerde migranten gebruiken meestal de Castiliaanse vertaling.

 4. Bij aankoop van ons huis, bleek dat het zwembad zogenaamd niet bestond. Hebben het geregulariseerd op kosten van de verkopers. Gelukkig want de achterstallige belasting en boete was niet van de poes. Hadden we er niet op aangedrongen zaten wij met de gebakken peren.

 5. Ik ben het met de belastingdienst eens. Ik had een vijver aangelegd en ging mijn IBI flink de hoogte in. Al vele jaren zit ik nu zonder vijver, maar nu verlagen ze de IBI niet. Het zijn maar slimme jongens.

 6. Ik kan bovenstaande beamen : ik had 2 illegale overdekte terassen. Afgelopen december kreeg ik 4 aangetekende brieven dat mijn IBI daardoor verhoogd was en moest over de afgelopen 4 jaren 20% meer IBI betalen. Maar eigenlijk ook wel logisch…..Ik woon in Roses, ik betaal nu 1021 IBI per jaar…..maar daar zit dan ook alles in…..afvalstoffenheffing, onroerend goed belasting etc. en elke dag wandelen op een schone boulevard langs de kust.

   1. Nooit gehoord van Roses. Natuurlijk niet want jij weet niks. En waarom geen uitroepteken achter Rosas?! Vergeten of rijkt je intelligentie niet zo ver. Altijd maar dat hufterige commentaar van je.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken