Bezoeken Consulair Team Ambassade Madrid aan de regio’s voor paspoortaanvragen in 2020

Bezoeken Consulair Team NL Ambassade aan regio’s
Beeld: Archieffoto

Bezoeken Consulair Team Ambassade Madrid aan de regio’s voor paspoortaanvragen in 2020

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Consulair Team van de Ambassade in Madrid zal ook dit jaar weer het land in trekken om in de regio waar veel Nederlanders wonen de aanvraag van reisdocumenten te regelen. Paspoortaanvragen in Spanje dienen normaliter op afspraak op de Ambassade in Madrid te worden ingediend. Maar net als in voorafgaande jaren zal de Ambassade Madrid in 2020 Consulaire Teams afvaardigen naar de regio voor de aanvraag van reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart).

In een vooraankondiging op de website van de Nederlandse ambassade in Madrid werd de voorlopige planning bekend gemaakt:

  • Balearen: maart
  • Canarische Eilanden: mei
  • Comunidad Valenciana (La Nucia): juni
  • Catalonië (Barcelona): oktober
  • Andalusië (Málaga): november

Ongeveer 5 weken voordat het Team arriveert volgt een nieuwe aankondiging op de website , waarin de definitieve datum van het bezoek wordt bekendgemaakt. Het indienen van een paspoortaanvraag in de regio is in beginsel bedoeld voor Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Madrid te reizen en dit kunnen aantonen door middel van een medische verklaring.

Personen die niet in deze categorie vallen kunnen eveneens een gemotiveerd verzoek indienen. De Ambassade bepaalt op basis van de capaciteit hoeveel personen uit deze tweede categorie in aanmerking zullen worden gebracht, en maakt –indien noodzakelijk- een selectie.

In de definitieve aankondiging treft men een e-mailadres aan waar een aanvraag naar toe gestuurd kan worden (met toevoeging van de documenten waaruit blijkt dat men aan de gestelde voorwaarden voldoet).

Ongeveer een week voordat het Team arriveert ontvangen de kandidaten in reactie op de mail een bericht of men in aanmerking komt voor het indienen van uw aanvraag. In die mail leest men waar en wanneer men precies wordt verwacht. De betaling zal voorafgaand aan de afspraak door de Ambassade moeten zijn ontvangen, en ook daarvoor treft men in deze mail instructies aan.

Ervaring leert dat bovenstaande wijze van communicatie naar klanten succesvol en afdoende is. Men wordt dan ook verzocht niet tussentijds de Ambassade te banaderen met vragen. Alle vragen zullen uiteindelijk tijdens de hierboven aangegeven communicatiemomenten worden beantwoord.

Ter informatie: Het is eveneens mogelijk om op afspraak een aanvraag in te dienen in de vertrekhal 1 op Schiphol danwel bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten .

Bron: Persbericht Nederlandse Ambassade in Madrid.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.