Verkeer op tolvrije AP-7 in Alicante flink toegenomen

Verkeer op tolvrije AP-7 in Alicante flink toegenomen
Beeld: Archieffoto

Verkeer op tolvrije AP-7 in Alicante flink toegenomen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het woon-, werk- en vakantieverkeer op de sinds 1 januari 2020 tolvrije AP-7 tussen Alicante en Tarragona is aanzienlijk toegenomen, aldus de informatie van het Ministerie van Vervoer, Mobiliteit en Stedelijke Agenda. Volgens minister José Luis Abalos heeft men al ervaring met dit fenomeen toen de AP-1 in 2018 tolvrij werd en daar 30% meer verkeer werd geregistreerd.

Volgens de eerste gegevens van het Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana is het autoverkeer op de nu tolvrije AP-7 met meer dan 100% toegenomen. Het gaat daarbij dan hoofdzakelijk om de periode na de feestdagen waarbij er gesproken wordt over het woon- en werkverkeer en minder over het vakantieverkeer wanneer het altijd veel drukker is op de Spaanse wegen.

Op de eerste dag van het jaar steeg het verkeer met 46% maar na de feestdagen steeg het werkverkeer (met name vrachtwagens) met 79%. Op zaterdag 4 januari werd er een stijging waargenomen bij het autoverkeer van 118% ten opzichte van dezelfde dag in 2019 toen er nog tol betaald moest worden. Bij het vrachtverkeer was er een stijging van 77%. Na de feestdagen op 7 januari steeg het autoverkeer met 107% en 69% bij vrachtwagens.

Volgens het Ministerie van Vervoer, Mobiliteit en Stedelijke Agenda zijn er nog geen concrete gegevens beschikbaar over de totale toename van het verkeer op de AP-7 die dus nu tolvrij is en de oude N-340 en A-7 waar veel verkeer als alternatief gebruik van maakte. De eerste voorzichtige cijfers laten zien dat tussen de 40 en 80% van het vrachtverkeer nu gebruik maakt van de tolvrije AP-7.

MENING: Woon jij in de buurt en maak je gebruik van de nu tolvrije AP-7 in de provincies Alicante en/of Valencia, Castellón en het zuiden van Tarragona en heb je gemerkt dat het verkeer is toegenomen op deze weg, laat het ons dan weten en deel jouw ervaring met de lezers 😉

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.