Verkeer op tolvrije AP-7 in Alicante flink toegenomen

Verkeer op tolvrije AP-7 in Alicante flink toegenomen
Beeld: Archieffoto

ALICANTE – Het woon-, werk- en vakantieverkeer op de sinds 1 januari 2020 tolvrije AP-7 tussen Alicante en Tarragona is aanzienlijk toegenomen, aldus de informatie van het Ministerie van Vervoer, Mobiliteit en Stedelijke Agenda. Volgens minister José Luis Abalos heeft men al ervaring met dit fenomeen toen de AP-1 in 2018 tolvrij werd en daar 30% meer verkeer werd geregistreerd.

Volgens de eerste gegevens van het Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana is het autoverkeer op de nu tolvrije AP-7 met meer dan 100% toegenomen. Het gaat daarbij dan hoofdzakelijk om de periode na de feestdagen waarbij er gesproken wordt over het woon- en werkverkeer en minder over het vakantieverkeer wanneer het altijd veel drukker is op de Spaanse wegen.

Op de eerste dag van het jaar steeg het verkeer met 46% maar na de feestdagen steeg het werkverkeer (met name vrachtwagens) met 79%. Op zaterdag 4 januari werd er een stijging waargenomen bij het autoverkeer van 118% ten opzichte van dezelfde dag in 2019 toen er nog tol betaald moest worden. Bij het vrachtverkeer was er een stijging van 77%. Na de feestdagen op 7 januari steeg het autoverkeer met 107% en 69% bij vrachtwagens.

Volgens het Ministerie van Vervoer, Mobiliteit en Stedelijke Agenda zijn er nog geen concrete gegevens beschikbaar over de totale toename van het verkeer op de AP-7 die dus nu tolvrij is en de oude N-340 en A-7 waar veel verkeer als alternatief gebruik van maakte. De eerste voorzichtige cijfers laten zien dat tussen de 40 en 80% van het vrachtverkeer nu gebruik maakt van de tolvrije AP-7.

MENING: Woon jij in de buurt en maak je gebruik van de nu tolvrije AP-7 in de provincies Alicante en/of Valencia, Castellón en het zuiden van Tarragona en heb je gemerkt dat het verkeer is toegenomen op deze weg, laat het ons dan weten en deel jouw ervaring met de lezers 😉

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

12
Reageer op dit artikel

10 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Andre

Nu is de maat vol, herhaaldelijk worden mijn reacties die zeer correct zijn niet geplaatst, Ik heb dit al verscheidene malen aangegeven maar blijkbaar helpt het niet. Dus vanaf nu geen reacties meer van mij en misschien ook geen spanjevandaag niet meer . PUNT UIT.

Rob.

Wat heeft u dan geschreven?

Roberto

Eindelijk een bewijs van gezond verstand. Vele jaren vielen onnodig velen doden op de N340. Chauffeurs waren soms zwaar vermoeid na een maaltijd in de middag en vele uren chacheren. . Vielen in slaap en reden in op tegenliggers. Ik heb ooit op de hoogte el. Perrello een vrachtwagen compleet op mijn wegdeel gehad. Te nauwernood lukte het mij via een deel vluchtstrook met 100 km per uur te ontwijken. Mijn auto is volledig omgedraaid tegen de vangrail aan. Chauffeur reed door of er niks was gebeurd. Is niet eens gestopt. Helaas en misschien maar goed ook, lukte het mij… Lees verder »

Nasir Mohamed

Het is inderdaad een stuk drukker en vooral het vrachtwagen verkeer is aanzienlijk toegenomen. Alhoewel het nog steeds niet te vergelijken is met de snelwegen in Nederland

Kris

Dat is ook niet moeilijk vaak reden we alleen tussen Benidorm en Teulada dan is 100% snel gehaald

Arno

Fijn dat de Pista tolvrij is. Ik woon in Altea aan de 332 en gelukkig is daar het verkeer fors afgenomen. Beter voor de leefomgeving

cees

Wij hebben op 9 januari s’avonds op de terugweg vanuit Nederland gebruik gemaakt van de AP7. Zeer veel vrachtverkeer ten opzichte van voor 1 januari. Vervelend is dat al die vrachtauto’s elkaar ook gaan inhalen omdat ze 1 of 2 km/h sneller rijden.
Bijna gehele traject Tarragona-Valencia achter vrachtverkeer gezeten.

Inhaalverbod vrachtauto’s????

Roberto

Lees ook mijn reactie. Het probleem van vrachtverkeer is de verschillen in snelheid. Dit komt bewust door sommige bedrijven die hun snelheidsbegrenzer laten eiken met oude banden. Daarna, zetten ze nieuwe banden op zodat de wagen sneller rijdt. Volgens de wet in boven de snelheid van 85 tot hooguit 90km toegestaan. Volgens de Europese wetgeving zijn hogere snelheden strafbaar en tevens valt dit onder een economisch delict. Opvallend dat veel vrachtwagens in spanje harder rijden dan hun buitenlandse collega’s. Dus in spanje is de gelegenheid groter om te, sjoemelen. In principe ligt het probleem van de inhaal situaties bij de… Lees verder »

Berend

Inmiddels is wel duidelijk dat er aantoonbaar in totaal veel meer autokilometers gemaakt worden dan voorheen. Rijden dus, over de snelweg, omdat het kan, gelegenheidskilometers. Mooie meevaller voor de overheid, meer benzinebelasting opbrengst. Of er rekening mee gehouden is dat meer onderhoud noodzakelijk is…. nee, natuurlijk niet (met alle gevolgen). Over de “exploitatie” zullen we nooit meer iets horen. Hoe het zit met veiligheid…. geen onderzoek naar gedaan. We gaan het, zeker als straks ook nog het vakantieverkeer los komt, vernemen. Dan gezondheid…. door de vele randwegen, gerealiseerd of gepland, is veel verlichting al gerealiseerd. Overigens is het verschil in… Lees verder »

maclaren0@gmail.com

dit is een zeer goede zaak tol vrij zodat de N wegen veel minder ongevallen zullen hebben

Rob.

Ik kan dit volledig beamen, het is veel drukker, misschien wel verdubbeld ja. Maar dat lijkt me een goede ontwikkeling, want daar staat tegenover dat de N332 heel stil is. Je kunt eindelijk eens normaal door Altea heen rijden. Dat is een goede zaak.

elly

Het verkeer op de tol weg is zeker toegenomen was er gewoon druk waar je anders weinig autos en vrachtwagens tegen komt.
We reden deze weg omdat we iemand weg brachten naar het vliegveld wat we wel vaker doen,meestal vroeg in de ochtend maar nu dus tolvrij. Was echt even anders. Inderdaad heel veel vrachtverkeer.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.