Butaangasflessen worden weer iets duurder in Spanje

Butaangasflessen worden weer iets duurder in Spanje
Beeld: Europa Press

Butaangasflessen worden weer iets duurder in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De butaangasflessen worden deze dinsdag na de laatste prijsverandering in november 2020 duurder in Spanje. Gemiddeld stijgen de prijzen van een fles met 4,89% naar een kostprijs van 13,30 euro. Deze prijsstijging gaat in op dinsdag 19 januari, de derde dinsdag van de maand. Een butaangasfles van 12,5 kilo zal vanaf dinsdag 0,62 euro duurder zijn en dus 13,30 in plaats van 12,68 euro gaan kosten.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de (meestal oranje gekleurde) butaangasflessen (bombona domestica butano). 

Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn ongeveer acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 19 januari 0,62 euro meer (+4,89%) waarna de kostprijs komt te staan op 13,30 euro per ‘bombona de butano’. Het is wel iets goedkoper dan in janurai 2020 toen een butaangasfles nog 13,37 euro kostte.

De prijzen voor de ‘bombona de butano’ worden tweemaandelijks (bimensualmente) herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van maart 2021.

Ga naar de inhoud