Spaanse kok aanwezig bij inauguratie Amerikaanse president Joe Biden

Spaanse kok aanwezig bij inauguratie Amerikaanse president Joe Biden
Beeld: Jose Andres

Spaanse kok aanwezig bij inauguratie Amerikaanse president Joe Biden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Bij de inauguratie ceremonie van de 46e president van de Verenigde Staten Joe Biden op 20 januari, zal ook de Spaanse chef-kok José Andrés aanwezig zijn. Andrés is een bekende persoonlijkheid in de VS en een tegenstander van Trump waarmee hij ook in een rechtszaak was verwikkeld. José Andrés is Spaans maar woont al tientallen jaren in de VS waar hij zeer succesvol is.

José Ramón Andrés Puerta is een Spaans (Amerikaanse) chef-kok, restauranthouder en oprichter van World Central Kitchen, een non-profitorganisatie die zich toelegt op het verstrekken van maaltijden na natuurrampen. 

Hij is eigenaar en mede-eigenaar van tientallen restaurants in Washington, DC, Los Angeles, Las Vegas, South Beach, Florida, Orlando, New York City en Frisco in Texas.

José Andrés is geen onbekende in The White House waar hij uit handen van Barack Obama in 2016 een National Humanities Medal ontving voor zijn werk met World Central Kitchen.

Nu zal de Spaanse chef-kok aanwezig zijn bij de inauguratie van Joe Biden en zal hij samen met o.a. Bruce Springsteen, Foo Fighters, Demi Lovato, Jon Bon Jovi, Justin Timberlake en Jennifer López in het ere publiek zitten.

Loopbaan

José Andrés is in 1969 geboren in Mieres in de autonome regio Asturië. Op 15-jarige leeftijd schreef hij zich al in voor een culinaire school in Barcelona. Tijdens zijn diensttijd moest hij voor een admiraal koken waarna hij de topkok Ferran Adrià in Barcelona ontmoette. 

Na deze ontmoeting werkte hij drie jaar lang in het internationaal bekende en gerenommeerde El Bulli restaurant aan de Costa Brava. In 1990 werd hij echter door Adrià ontslagen en vertrok hij naar de Verenigde Staten.

In de VS begon hij in 1993 als chef-kok in de keuken van Tapasrestaurant Jaleo in Washington DC. Samen met de eigenaar opende de kok meerdere restaurants waarna zijn bekendheid in de VS groeide.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.