Bekende Spaanse influencer Naim Darrechi wordt gezocht door de politie

Bekende Spaanse influencer Naim Darrechi wordt gezocht door de politie
Beeld: Canva

Bekende Spaanse influencer Naim Darrechi wordt gezocht door de politie

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De helden van vandaag luisteren naar de naam influencers. Ze hebben namelijk zoveel volgers op sociale media dat ze via hun kanalen erg veel invloed hebben. Dat je daarvoor geen rolmodel hoeft te zijn, bewijst de Spaanse Naim Darrechi. De jongeman van 20 maakte het al een paar keer erg bont en wordt nu zelf gezocht door de politie omdat hij niet kwam opdagen in de rechtbank.

Als er al een ophefmakende influencer in het Spaanse panorama bestaat dan is dat Naim Darrechi. Darrechi is een jongeman van 20 jaar van Mallorca. Zijn naam is goed voor 28,5 miljoen volgers op TikTok en 2,4 biljoen likes wanneer je al zijn filmpjes bij elkaar optelt. Jammer genoeg getuigen die aantallen niet van de kwaliteit van zijn creaties, maar eerder van de controverse die hij regelmatig oproept. Darrechi schuwt namelijk de gedurfde uitspraken niet en begeeft zich wel eens op het randje van de wet.

Het eerste brandje ontstond tijdens de zomer van 2021. Darrechi verklaarde toen online dat hij tegenover vrouwen wel eens valselijk vertelde onvruchtbaar te zijn. Op die manier had hij seksuele relaties zonder een condoom te hoeven dragen. Zijn uitspraak deed de alarmbellen rinkelen, in die mate dat zelf de toenmalige minister voor gelijke kansen, Irene Montero, veroordeelde dat zoiets seksueel misbruik is en Darrechi kon worden vervolgd.

Maar Darrechi was nog niet aan zijn proefstuk toe. Later zou hij de wereld laten weten dat hij van geslacht zou veranderen en zichzelf Naima Alejandra zou dopen. Volgens de influencer hadden vrouwen namelijk meer rechten dan mannen. Goed voor een nieuw schandaal op de publieke fora.

Dat Darrechi momenteel gezocht wordt door de politie heeft echter niets met zijn filmpjes te maken. De jongeman kwam vorige week niet opdagen op een proces tegen hem in de stad Palma op Mallorca. De openbare aanklager vroeg er 18 maanden cel en een boete van 1800 Euro voor een paar feiten uit 2021.

In Mei 2021 was Darrechi namelijk aanwezig op een illegale botellón in Palma. Toen de politie de bijeenkomst wilde ontruimen, protesteerde de influencer en verwondde daarbij een politieagent. Darrechi’s fans speculeren druk over zijn verblijfplaats. Of hij zich lang verborgen kan houden is echter nog maar zeer de vraag.

Ga naar de inhoud