Search
menu
Search

Middeleeuws kasteel te koop in Jaén voor anderhalf miljoen euro

Middeleeuws kasteel te koop in Jaén voor anderhalf miljoen euro
Beeld: Google Maps / screenshot

Middeleeuws kasteel te koop in Jaén voor anderhalf miljoen euro

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

JAÉN – Wie zou er nu niet willen leven als een koning? Dat is nu mogelijk. Tenminste, je kunt nu wonen in een kasteel. Het kost je wel anderhalf miljoen euro. De precieze locatie van het kasteel is Espeluy, een klein dorpje in de provincie Jaén in Andalusië dat nog geen zevenhonderd inwoners heeft. 

Het ligt tegen het gemeentehuis aan en de rivier Guadalquivir is erg dichtbij. Bovendien is het kasteel omringd door olijfbomen. De exacte vraagprijs op Spaanse woningportal Idealista is 1.496.000 euro. Het gaat om een perceel van vijfduizend vierkanten meter, waarvan 1120 bij het huis horen en de rest bestaat uit stallen, afzettingen voor vee en gemeenschappelijke ruimtes. 

De eerste bouwsels die op de plek stonden maakten deel uit van een moslim kasteel, uit het tijdperk van de kalifaten in Spanje. Sinds 1224 werd het eigendom van Fernando de derde.  Er werd een nieuw kasteel gebouwd in 1321 en in 1469 werd dit kasteel veroverd door de troepen van Don Miguel Lucas de Iranzo. 

Daarnaast gaat er een verhaal rond dat de non Santa Teresa de Ávila hier gered werd nadat ze een ongeluk had in de rivier. Dat heeft ze zelf ook opgeschreven in haar boek. Het lijkt erop dat ze de rivier over probeerde te steken in een lokale boot, maar dat het touw brak, waardoor de boot kapseisde. De non en drie monniken die haar vergezelden vielen bijna in het water. Ze werden verzorgd en konden bekomen in het kasteel Espeluy. 

Het authentiekste element van het kasteel is de toren van eerbetoon. Het heeft een vierkante vorm waarbinnen twee boven elkaar geplaatste kamers zijn met tongewelven. De toegangspoort en de muur die het kasteel omringt zijn toegevoegd door de huidige eigenaren. Het kasteel werd bestempeld als ‘van cultureel belang’ in 1985. 

Idealista geeft aan dat het de perfecte plek is om in te investeren. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om het pand in te zetten voor het toerisme in de regio. Zo kun je er een hotel, bodega, paardenclub of zelfs een oliemolen van maken. En je kunt er natuurlijk altijd zelf gaan wonen en leven als een koning. KLIK HIER voor meer foto’s en informatie.

SpanjeVandaag heeft geen commerciële relatie met Idealista, maar plaatst regelmatig artikelen die door deze Spaanse website en woningportaal gepubliceerd worden, omdat we vinden dat deze voor onze lezers interessant genoeg zijn om te vertalen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?