Oud-voetballer Mark van den Boogaart is mogelijk vermist in Spanje

Oud-voetballer Mark van den Boogaart is mogelijk vermist in Spanje
Beeld: Rijnsburgse Boys / twitter

Oud-voetballer Mark van den Boogaart is mogelijk vermist in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Sinds 6 januari is men in Nederland en daarbuiten op zoek naar de voormalig profvoetballer Mark van den Boogaart. Ook in Spanje wordt naar de 37-jarige Mark gezocht volgens de Nederlandse pers. De familie van Mark is op social media een actie gestart om hem zo snel mogelijk te vinden. Daarbij wordt ook gedacht aan Spanje als mogelijke verblijfplaats.

Volgens de Nederlandse media is Mark waarschijnlijk vanuit Nederland naar Spanje gegaan omdat hij daar nog contacten heeft uit de tijd dat hij bij Sevilla B speelde van 2005 tot 2007 en bij Real Murcia van 2009 tot 2010. Bij zijn vertrek heeft hij zijn paspoort meegenomen. Mark gebruikt medicijnen die hij moet innemen. Het is dus belangrijk dat hij snel gevonden wordt.

Op Nu.nl zegt ex-partner Myrthe: “We maken ons grote zorgen over zijn mentale en fysieke welzijn. Het ging al langer niet goed met Mark. Gevoelsmatig denken we dat hij naar Spanje is vertrokken. Sinds dat hij daar heeft gevoetbald, lag daar zijn hart”, zegt Myrthe. “Bij de zoektocht lopen we ook tegen de wetten van de privacy aan. We kunnen bijvoorbeeld niet inzien of hij gepind heeft. Dat dwingt ons nu wel op deze manier alsnog zijn privacy extreem te schenden.”

Op negentienjarige leeftijd vertrok Mark van den Boogaart naar Spanje om voor Sevilla FC te gaan spelen. Hier speelde hij alleen in derde en later het tweede elftal, Sevilla Atlético in de Segunda División B. Daarna speelde hij bij FC Dordrecht en NEC voordat hij terugging naar Spanje waar hij na een stageperiode voor één seizoen tekende bij Real Murcia. Hij kreeg hierna geen contractverlenging en nadat besprekingen met AD Cerro de Reyes op niets waren uitgelopen, keerde hij terug naar Nederland waar hij voor BVV Barendrecht ging spelen. Daarna speelde hij nog voor Rijnsburgse Boys en AFC.

Ga naar de inhoud