Vijf nagellak kleuren voor korte nagels die in Spanje populair zijn in 2024

Vijf nagellak kleuren voor korte nagels die in Spanje populair zijn in 2024
Beeld: via canva.com

Vijf nagellak kleuren voor korte nagels die in Spanje populair zijn in 2024

Een mooie nagellak dragen hoeft niet per se gepaard te gaan met lange nagels. Er zijn talloze creatieve en elegante mogelijkheden voor degenen die de praktische en comfortabele kant van korte nagels verkiezen. Met een handelbare lengte zijn de mogelijkheden oneindig. Van effen kleuren tot pasteltinten en de meer explosieve kleuren, ze kunnen allemaal zorgen dat je korte nagels opvallen.

Er zijn talloze creatieve mogelijkheden voor het stylen van korte nagels, van tijdloos chique tot ultramodern. De belangrijkste trend in 2024 is dat nageldesign speelser en artistieker wordt, met grafische vormen, abstracte patronen en kleurrijke combinaties. Maar ook de klassieke, chique Franse manicure blijft populair, in een modern jasje. Kies de stijl die bij jou past en waar jij je goed bij voelt. Want mooie nagels dragen is vooral een kwestie van persoonlijke smaak!

nagellak chrome
Beeld: AI-beeld / redactie

Chrome en metallic tinten

De metaalkleurige kleding is een trend en nagels blijven niet achter. Dit soort futuristische nagellak ontwikkelt zich tot een spiegeleffect dat wordt gecreëerd door het aanbrengen van speciaal chroom poeder. Deze trend wordt chrome nagels genoemd en kan worden toegepast op andere kleuren zoals wijnrood, marineblauw, groen of zelfs lichtere tinten zoals roze.

Behalve chroom zijn er nog veel andere metallic tinten en textures populair voor nagels. Denk aan goud, zilver, brons, etc. Deze geven de nagels een luxueuze glans. Ook zijn er speciale glitter en shimmer lakken te krijgen voor een subtiele metallic touch.

nagellak bruin
Beeld: AI-beeld / redactie

Bruine tinten en marineblauw

Bruin is een heel trendy kleur dit jaar. Dit omvat chocoladebruin, allerlei tinten van de latte dressing trend, die bestaat uit verschillende bruine tinten in dezelfde look. Als bruin het nieuwe zwart is, hebben koffiekleuren een speciale plaats.

Marineblauw komt ook sterk op. De navy style is seizoen na seizoen een trend, dus waarom zou je het niet toepassen op je nagels?

nagellak goud
Beeld: AI-beeld / redactie

Bladgoud en abstracte patronen

Samen met de details in bladgoud, focussen de tekeningen en mogelijke versieringen uit de wereld van nail-art zich op minimalistischere figuren. Van geometrische lijnen tot kleine pareltjes in de vorm van sproetjes in minimale vorm.

In plaats van figuratieve afbeeldingen is er een trend naar meer abstracte patronen met grafische vormen in felle kleurencombinaties. Deze abstracte nail-art oogt modern en artistiek.

nagellak frans
Beeld: AI-beeld / redactie

Fijn Frans randje en gekleurde bases

Het is een klassieker die werkt en die ook goed staat op korte nagels. Sterker nog, de nieuwe trends in Franse nagellak omvatten een smallere witte lijn dan normaal, het gebruik van alternatieve kleuren in plaats van het typische witte kleur en diagonale witte lijnen in plaats van horizontaal bovenaan de nagel.

In plaats van de klassieke witte basis worden ook gekleurde bases gebruikt in combinatie met het witte puntje voor een moderne twist. Populaire kleuren zijn roze, nude en pasteltinten.

nagellak rood
Beeld: AI-beeld / redactie

Tijdloze klassiekers

Trends komen en gaan; er zijn echter kleuren die altijd in de mode zijn: rode tinten en donker bordeauxrood, blijven een basis item van de wereld van nagellak. Uiteraard kunnen de klassieke nude tinten en de melknagel trend (een mix tussen wit en roze, met een laag glans na het lakken, die veel succes heeft) niet ontbreken.

Volgens kenners blijven deze vijf Franse manicures altijd populair: de klassieke witte punt, roze basis met wit puntje, melkachtig witte nagels, diepe wijnrode nagels en nude rose nagels.

Ga naar de inhoud