skip to Main Content
Daling buitenlandse inwoners provincie Alicante
123rf

Daling buitenlandse inwoners provincie Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Volgens de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) wonen er steeds minder buitenlanders in de provincie Alicante. Daardoor is het aantal inwoners in de provincie het afgelopen jaar met 5,5% afgenomen naar 1.828.819 personen en daalde dit de afgelopen 10 jaar met 2,8%.

Volgens de cijfers van het INE heeft de grootste daling van inwoners plaatsgevonden in Torrevieja, Dénia-Xàbia en Orihuela. Zo verloor de stad Torrevieja sinds 2013 een op de vijf inwoners. De percentages in Dénia-Xàbia zijn in 2013 15,3% en in 2018 12,2%.

In Orihuela en met name Orihuela Costa daalde het aantal inwoners met 12,5% in 2013 en met 6,5% in 2018 waarbij speciaal het aantal “chanes” (zoals buitenlanders daar genoemd worden) afnam.

Volgens het Instituto Nacional de Estadística (INE) woonden er op 1 januari van dit jaar 12.185 Nederlanders en 8.714 Belgen in de provincie Alicante. Het gaat daarbij dan om die inwoners die ingeschreven staan in het gemeenteregister.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. Zitten pas sinds kort hier, als ik deze commentaren lees, denk ik waar ben ik aan begonnen. Mensen we zijn hier om te genieten, niet om zo op elkaar te reageren.

 2. Een oom uit onze familie ging emigreren naat Orihuela Costa. En huurde daar een woning . De borg was torenhoog plus wat mankementen aan de woning. Hij kwam er achter wie de eigenaren waren van deze woningen. Chinezen!! En niet echt behulpzaam en niet vriendelijk. De tussenpersoon vondt het ook niet echt lekker en werdt per direct ontslagen. Van al dat gedoe zat te zijn ging hij verhuizen naar een andere woning die wat dichterbij het strand gelegen was. Een mooie woning en niet te duur. Helaas er was teveel geluidsoverlast van buren die niet voor rede vatbaar waren. Agressief en brutaal. Dus uiteindelijk was de maat vol en ging hij weer terug naar Nederland. O ja de borg kreeg hij niet terug..! De huizenmarkt met vage achtergronden .! Overal wordt er gebouwd beton hier en beton daar..!

 3. kan goed begrijpen dat sommige buitenlanders buiten Torrevieja gaan wonen .Is stukken duurder aan belastingen ,erfenisrechten ,gemeentetaksen dan omliggende gemeentes .Heb het zelf mogen ondervinden ,pure afzetterij ¡¡¡

 4. Minder inwoners, en toch blijven ze maar bouwen, overal waar je kijkt.
  Nu plan voor 1500 ! woningen langs kust Orihue la Costa.
  Op naar volgende crisis ?

 5. Ik lees dagelijks de berichten uit Spanje, ondanks dat ik zelf (nog) in Holland woon.
  Deze nieuwssite is volgens mij informatief en objectief bedoeld.
  Het is geen Facebook waar iedereen zijn gal spuit. Ik zou het dus op prijs stellen als mensen zich in hun commentaar onthouden van racistische kletspraat.
  Als je niets zinnigs te melden hebt, onthoud je dan van commentaar.
  Bij voorbaat mijn dank.

  1. TED @
   daar moeten de hollanders zeker niet voor onder doen hoor !!
   als ge niet gekloot zijt van een hollander zijn ze het zeker vergeten

   1. Hoe zouden “Hollanders” in Nederland reageren op een dergelijk bericht, als er minder allochtonen buren blijven wonen!!
    Spanje blijft bijzonder café solo con nata en buenos dia!!
    Ernest

 6. Mijn 2de verblijf is in Villamartin ( Costa Orihuela ) en daar zijn ook al veel Britten vertrokken wegens de Brexit. Er kopen nu wel meer Belgen in het gebouw, want ik was vroeger de enige.

 7. Het gaat hier voornamelijk om Britten. Ik zou zeggen: opgeruimd staat netjes.. mooie ontwikkeling dus, dankzij de brexit!

  1. ROB Ja rob daar kan ik me wel in vinden . Al hoewel ik me soms ook erger aan zuipende en schreeuwende Hollanders die doen of ze het wiel hebben uit gevonden. Die mogen van mij gelijk mee met de Britten.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by