Daling buitenlandse inwoners provincie Alicante

Daling buitenlandse inwoners provincie Alicante
Beeld: 123rf

Daling buitenlandse inwoners provincie Alicante

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Volgens de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) wonen er steeds minder buitenlanders in de provincie Alicante. Daardoor is het aantal inwoners in de provincie het afgelopen jaar met 5,5% afgenomen naar 1.828.819 personen en daalde dit de afgelopen 10 jaar met 2,8%.

Volgens de cijfers van het INE heeft de grootste daling van inwoners plaatsgevonden in Torrevieja, Dénia-Xàbia en Orihuela. Zo verloor de stad Torrevieja sinds 2013 een op de vijf inwoners. De percentages in Dénia-Xàbia zijn in 2013 15,3% en in 2018 12,2%.

In Orihuela en met name Orihuela Costa daalde het aantal inwoners met 12,5% in 2013 en met 6,5% in 2018 waarbij speciaal het aantal “chanes” (zoals buitenlanders daar genoemd worden) afnam.

Volgens het Instituto Nacional de Estadística (INE) woonden er op 1 januari van dit jaar 12.185 Nederlanders en 8.714 Belgen in de provincie Alicante. Het gaat daarbij dan om die inwoners die ingeschreven staan in het gemeenteregister.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.