De “Costa del Crime” krijgt Nederlandse officier van justitie

Costa del Crime krijgt Nederlandse officier van justitie
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – Nederland heeft besloten permanent een officier van justitie te plaatsen in Spanje. De reden daarvoor zijn de stijgende problemen met Nederlandse criminelen en de Spaanse autoriteiten. Met name aan de Costa del Sol, die ook wel de Costa del Crime wordt genoemd, zijn veel Nederlandse criminelen actief.

De Nederlandse officier van justitie moet een schakel worden tussen het Nederlandse Openbaar Ministerie en de Spaanse justitie.

In Spanje maakt men zich steeds meer zorgen om de gewelddadige drugsgerelateerde incidenten met Nederlandse maffia-kopstukken aan de Costa del Sol. Zo zijn er Nederlanders betrokken bij bomaanslagen, liquidaties en drugssmokkel.

Naast Spanje krijgt ook de Verenigde Staten een officier van justitie waarbij deze twee landen Italië volgen. In Italië is al sinds 2014 een Nederlandse officier van justitie aanwezig, met succes, aldus liaisonmagistraat Hester van Bruggen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.