Consulair team Nederlandse ambassade op 23 en 24 maart op de Balearen

Oeps ... foto ontbreekt!

Consulair team Nederlandse ambassade op 23 en 24 maart op de Balearen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het consulair team van de Ambassade in Madrid zal ook dit jaar weer het land in trekken om in de regio waar veel Nederlanders wonen de aanvraag van reisdocumenten te regelen. Paspoortaanvragen in Spanje dienen normaliter op afspraak op de Ambassade in Madrid te worden ingediend. Maar net als in voorafgaande jaren zal de Ambassade Madrid in 2020 Consulaire Teams afvaardigen naar de regio voor de aanvraag van reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart). Eerste stop is op de Balearen in maart.

Het consulair team van de Nederlandse ambassade te Madrid bezoekt op 23 en 24 maart de Balearen om Nederlanders in de gelegenheid te stellen om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart. Dit is de eerste stop dit jaar van het speciale team.

In mei zullen ze de Canarische Eilanden bezoeken gevolgd door de Comunidad Valenciana (La Nucia) in juni, Catalonië (Barcelona) in oktober en Andalusië (Málaga) in november. Ongeveer 5 weken voordat het Team arriveert volgt een nieuwe aankondiging op de website, waarin de definitieve datum van het bezoek wordt bekendgemaakt.

Balearen

De eerste stop van het consulair team zal dus op 23 en 24 maart zijn op de Balearen. Je kunt jezelf opgeven tot 9 maart en je krijgt daarna z.s.m. een bericht waarin wordt aangegeven of je in aanmerking komt en waar & wanneer je wordt verwacht. Ook krijg je informatie voor de overmaking van de verschuldigde leges. Deze kunnen namelijk niet ter plekke worden voldaan.

LET OP: Indien het aantal geïnteresseerden hoger is dan het aantal mensen dat geholpen kan worden, dan zal het consulaat een selectie moeten maken.

Niet voor iedereen

Het consulair team van de Nederlandse ambassade te Madrid bezoekt diverse plaatsen in Spanje om Nederlanders in de gelegenheid te stellen om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart.

Deze mogelijkheid is in principe bedoeld voor Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Madrid te reizen. Dit kan men aantonen door middel van een medische verklaring. De medische verklaring dient te zijn opgesteld door een arts verbonden aan het INSS. Ook kun je bij de apotheek een Certificado Medico Oficial aanschaffen en laten invullen door de behandelend arts.

Nederlanders die door bijzondere omstandigheden de reis naar Madrid niet kunnen ondernemen kunnen ook contact opnemen met de ambassade. Je kunt jouw interesse kenbaar maken door een e-mailbericht naar de consulaire afdeling te sturen. In dit mailbericht dien je, naast de hierboven vermelde medische verklaring, de documenten te overleggen zoals vermeld op de website van Nederland Wereldwijd.

Als je met aantoonbare medische redenen niet kunt reizen, dan kun je er ook voor kiezen een verzoek in te dienen voor een Nederlandse Identiteitskaart op afstand/per post. Hiervoor kun je per e-mail een aanvraag indienen.

Ter informatie: Het is eveneens mogelijk om op afspraak een aanvraag in te dienen in de vertrekhal 1 op Schiphol danwel bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten.

Ga naar de inhoud