Rembrandts portretten in het Thyssen museum in Madrid

Thyssen-Bornemisza museum
Beeld: Thyssen-Bornemisza museum

Rembrandts portretten in het Thyssen museum in Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Thyssen-Bornemisza museum in Madrid heeft een tijdelijke tentoonstelling geopend over de Nederlandse schilder Rembrandt. Tussen 18 februari en 24 mei 2020 is de tentoonstelling ‘Rembrandt y el retrato en Ámsterdam, 1590-1670’ te bekijken.

Het is de eerste keer dat er een tentoonstelling is van Rembrandt als portretschilder, een genre waarin de belangrijkste Nederlandse zeventiende-eeuwse schilder ook het hoogste niveau bereikte. Met 39 portretten wordt een representatieve voorstelling gegeven van het Amsterdam tijdens de Nederlandse gouden eeuw.

In totaal zijn er 80 schilderijen, 16 prenten en een gravure plaat te zien waarvan sommige nog nooit eerder te zien waren in Europa, aldus de website van het Thyssen museum in Madrid.

Toen Rembrandt begin 1630 in Amsterdam arriveerde waren er al portretschilders in de stad zoals Thomas de Keyser of Frans Hals (in Haarlem maar met klanten in Amsterdam) die reageerden op de grote marktvraag van portretten. 

De tijdelijke tentoonstelling is samengesteld door Norbert E. Middelkoop, curator van het Amsterdam Museum. Het is de gelegenheid om de verscheidenheid en kwaliteit van deze werken te ontdekken en vertrouwd te raken met de verhalen achter de geportretteerde personages: getrouwde stellen, werkende ambachtslieden, kinderen, geleerden, mannen van bedrijven, de schilders zelf, evenals uitstekende groepsportretten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.