Spaanse leger oefent in de provincie Málaga

Spaanse leger oefent in de provincie Málaga
Beeld: F18 / Wikimedia

Spaanse leger oefent in de provincie Málaga

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Woon je in de provincie Málaga of ben je daar op vakantie en beginnen deze week de ramen te trillen, schrik dan niet. Het gaat niet om een aardbeving maar om een groots opgezette oefening van het Spaanse leger. De ‘Ejército del Aire, Tierra y la Armada’ zijn op maandag begonnen met de oefening waaraan o.a. 800 militairen, zes F18 straaljagers en het luchtverdedigingsfregat Almirante Juan de Borbón aan mee doen.

Tussen 17 en 21 februari zijn de Spaanse luchtmacht, het landleger en de marine aan het oefenen in de provincie Málaga en zal het niet ongebruikelijk zijn om straaljagers te horen. Deze oefening heeft de naam ‘Eagle Eye 20-01’ gekregen en is georganiseerd door de Mando de Defensa y Operaciones Aéreas (MDOA).

In totaal doen aan de oefening 800 militairen mee, zes F18 jachtbommenwerpers en het luchtverdedigingsfregat Almirante Juan de Borbón. In feite zijn er drie afdelingen van het leger die meedoen aan deze oefening:

Landleger (Ejército de Tierra) bestaande uit Unidad de Defensa Antiaérea (UDAA), Grupo de Artillería Antiaérea II/74, Mando de Artillería Antiaérea (MAAA), HAWK, NASAMS en MISTRAL raketsystemen, Oerlikon 35/90 kanonnen.

Marina (Armada) bestaande uit het F-102 luchtverdedigingsfregat Almirante Juan de Borbón en de SPY-1D multifunctionele radar.

Luchtmacht (Ejército del Aire) bestaande uit zes F18 jachtbommenwerpers (McDonnell Douglas EF-18 Hornet), het Combat Air Command, de Central Command and Control Group, het Second Air Deployment Support Squadron, de Mobile Command and Control Group, de Vliegbasis Malaga en verschillende Air Surveillance Squadrons (EVA’s).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.