De reis naar de planeet Mars begint in Noord Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

De reis naar de planeet Mars begint in Noord Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTANDER – Wil jij nu al weten hoe het leven in de toekomst zal zijn in een kolonie op de rode planeet Mars? Dan kun je dat nu meemaken in Cantabrië in Noord Spanje. In een grot niet ver weg van de gemeente Arrendondo heeft men Astroland geopend.

In Astroland is het leven op de rode planeet Mars nagebootsts. Je hoeft echter niet 225 miljoen kilometer te reizen maar je kunt gewoon in de auto stappen en naar Cantabrië in het noorden van Spanje gaan om een Mars-ervaring mee te maken.

Om mee te doen met de reis naar de planeet Mars moet je wel diep in de geldbuidel tasten want het is niet goedkoop en zeker geen familieuitje. Een complete ervaring zal toch al snel 10.000 euro gaan kosten maar ongetwijfeld zullen er genoeg mensen zijn die dat geld er wel voor over hebben. Het beloofd immers een unieke ervaring te worden.

Leven op Mars

Om een ​​van de pioniers te zijn zullen de deelnemers vaardigheden leren die speleologie, klimmen en hydrocultuur omvatten Ook het kweken van planten in een voedingsrijke, op water gebaseerde oplossing horen bij de ervaring. Trainingen omvatten daarnaast psychologie, coaching en noodplannen, kortom alles wat het leven op Mars mogelijk zou maken.

De reis naar de planeet Mars begint in Noord Spanje
Astroland

Grot

De grot in Arredondo is 1,5 km lang en 60 meter hoog. Binnenin zijn hogedruk capsules die worden gebruikt als laboratoria en slaapkamers. Schone energiebronnen zullen worden gebruikt en de lucht zal op dezelfde manier worden gezuiverd als wanneer het een grot op Mars zou zijn.

Maar waarom een ​​grot? De bedenker legt uit dat elke kolonie op Mars ondergronds zou moeten zijn. “Het oppervlak van Mars wordt geteisterd door een hevige wind en de temperatuur is erg laag – rond de 60ºc onder nul – terwijl de straling erg hoog is”, zegt hij.

Zo echt mogelijk

Het grotleven is geen wandeling in het park en volgens de bedenker is het de bedoeling om de technologie die op een dag heel goed nodig zou kunnen zijn op de echte planeet Mars, te testen en om doorbraken te maken die op aarde kunnen worden gebruikt.

Om de omstandigheden op Mars getrouw na te bootsen heeft de communicatie tussen het hoofdstation en de deelnemers acht minuten nodig om de bemanning te bereiken. Er is ook slechts één bericht per bemanningslid aan de buitenwereld tijdens hun verblijf toegestaan. Het verblijf dient daarnaast minimaal uit drie dagen te bestaan.

c55b881302aa8ab69b784f057441ad53
Astroland

Astrolanders (zoals de deelnemers genoemd worden) zullen ook gedwongen worden om speciale luiers te dragen die biologisch afbreekbaar zijn om de menselijke voetafdruk op de grot – en op Mars – tot een minimum te beperken. In feite is het bestuderen van de mechanica hiervan het doel van de eerste missie.

Meer informatie is te vinden op de website van het project (in het Engels)

Ga naar de inhoud