Ierse reizigers vliegen met tandartsafspraak naar de Canarische Eilanden

Ierse reizigers vliegen met tandartsafspraak naar de Canarische Eilanden
Beeld: Freepik

Ierse reizigers vliegen met tandartsafspraak naar de Canarische Eilanden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Reizigers uit Ierland hebben een gat in de corona-maatregelen gevonden om zonder problemen op reis te gaan naar de Canarische Eilanden. Het blijkt namelijk dat de Ierse jeugd hun gebit het liefst door Spaanse tandartsen laat behandelen want het regent aan reserveringen op de Spaanse archipel van Ierse reizigers. Maar er blijkt iets meer aan de hand te zijn.

In Ierland geldt net zoals in andere landen een reisverbod en alleen noodzakelijke reizen, werkgerelateerde en familiereizen zijn toegestaan. Maar in Ierland staat op dat lijstje ook reizen die een medisch gegronde reden hebben. En zo blijkt, een tandartsbezoekje is een medisch gegronde reden.

Met een bewijs van afspraak van de Spaanse tandarts kunnen de Ierse reizigers zonder problemen bij de incheckbalie inchecken voor de vliegreis naar de Canarische Eilanden om daar aan hun gebit te laten sleutelen. 

Maar eenmaal ter plaatse wordt de tandpijn snel vergeten en geniet men volop van het strand en het lekkere weer op de Canarias en bezoekt slechts een heel klein deel daadwerkelijk de ‘dentista’.

Het grappige (en slimme) is dat de Ierse reizigers geen wetten overtreden en ook de gevreesde 500 euro boete niet hoeven te betalen als ze gepakt worden bij terugkomst want ze reizen immers met een gegronde medische reden naar de Canarische Eilanden.

Dit nieuws wordt gedeeld in de Nederlandse pers zoals in de Trouw en Metronieuws maar is ook te lezen in de Spaanse media zoals bij Preferente.com waar gebeld werd met diverse tandartsprakrijken op de Canarische Eilanden die de toename van Ierse klanten bevestigen.

Maar na de publicatie in de kranten zal deze tandarts-truuk nu niet meer gaan werken want de politie in Ierland gaat extra controleren. Zij staan er immers bekend om dit zeer serieus te nemen en er zijn al duizenden boetes voor andere overtredingen uitgeschreven aan reizigers. 

Het vreemde is dan wel weer dat de boete wordt gegeven en dat daarna de beboete personen gewoon in het vliegtuig kunnen stappen. Blijkbaar is de zon belangrijker dan een goed gevulde portemonnee.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.