Spaanse Carla Simón wint gouden beer in Berlijn voor haar film ‘Alcarràs’

Spaanse Carla Simón wint gouden beer in Berlijn voor haar film 'Alcarràs'
Beeld: Europa Press

Spaanse Carla Simón wint gouden beer in Berlijn voor haar film ‘Alcarràs’

MADRID – Een paar dagen na de uitreiking van de filmprijzen ‘Premios Goya’ heeft de Spaanse filmwereld opnieuw een reden tot vieren. Carla Simón won voor haar film ‘Alcarràs’ de gouden beer voor beste film op de 72e editie van het filmfestival van Berlijn. Het is bijna 40 jaar geleden dat een Spaanse film met die prijs ging lopen.

De laatste keer dat Spanje de Gouden Beer voor ‘beste film’ won in 1983 was dat voor ‘La Colmena’ van Mario Camus. En dan ging het nog om een gedeelde overwinning met ‘Ascendancy’ van Edward Benetton. Voor een eenzame Spaanse overwinning is het terugkeren tot 1981 voor Carlos Saura met ‘Deprisa, Deprisa’.

‘Alcarràs’ is nog maar de tweede langspeelfilm van Carla Simón . In 2017 scoorde ze al met haar debuutfilm ‘Verano 1993’. Haar nieuwe film gaat in haar woorden over “een verhaal over het behoren tot een bepaalde regio, een plek”. Het geworteld zijn in een deel van deze aarde. Het toont een drama dat zich afspeelt op de breuklijnen tussen verschillende generaties. Hoe overkom je oude tradities, en wat is het belang van de eenheid binnen een familie in tijden van crisis?

Na 80 jaar dezelfde grond te verbouwen, komt de familie Solé samen om een laatste keer te oogsten. De film werd volledig opgenomen in het Catalaans, en de meeste van de acteurs zijn geen professionele acteurs. De jury van het filmfestival prees het talent van Simón en de natuurlijkheid waarmee ze haar verhaal neerzet.

Ondertussen werkt Simón alweer aan het script voor haar volgende film, die ditmaal wel met professionele acteurs zal worden gefilmd. Het begin van een veelbelovende carrière en een goede tip voor liefhebbers van de Spaanse cinema.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.