Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (48)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (48)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (48)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Het blijft toch bijzonder hoe sommige werkmannen hun werk afleveren. Rond de feestdagen hadden wij een man in huis voor het voegen van de terracotta tegels op de bovenverdieping. Van de week was Danielle de vloeren aan het stofzuigen met de krachtige bouwstofzuiger en veel van de voegen vlogen zo de stofzuiger in… We waren tijdens de klus al niet zo heel erg onder de indruk, want alle vooroordelen over de Spanjaarden waren op hem zeker van toepassing. Hij begon ergens tussen 10 en 11 en vond het rond 16.00 alweer tijd om te stoppen. Als hij even geen zin had om te werken, dan kwam hij helemaal niet. Vaak zonder af te melden, maar goed als je dan wel goed werk aflevert… Zijn baas komt nu de komende tijd zijn werk herstellen. Wij willen deze werkman niet meer in huis hebben en wij vermoeden dat zijn baas ook wel klaar met hem is.

Maar we hadden dus nog wel een flink stuk tegels waarvan de voegen moesten worden gevuld. Hiervoor hebben we naast Yves (de tegelzetter) een andere Vlaamse werkman ingehuurd. Deze ander werkman -Kristoff- raden wij ook zeker aan voor diverse klussen in en om het huis. Deze twee mannen hebben in rap tempo alle resterende terracotta tegels gevoegd. We hebben ze ook maar gelijk de laatste badkamer laten voegen. Heel fijn dat deze klus nu ook van lijst af kan. Nu begint de benedenverdieping er ook wat leefbaarder uit te zien. Nico is deze week gestart met voorbereidingen in de tuin. Hij heeft de plek waar de overkapping met de zonnepanelen komt helemaal leeg gemaakt en opgeruimd. Over ongeveer een maand gaan we beginnen met het bouwen van de veranda aan de achtergevel van het huis en deze muur wordt op dit moment aangepakt. Alle los en uitstekende delen is hij aan het weghalen en de muur aan het voorbereiden om netjes afgewerkt te worden. Dit moet namelijk gebeuren voordat we de veranda gaan plaatsen. Achteraf wordt het een beetje lastig.

Naar aanleiding van onze vorige video hebben we heel veel leuke reacties gehad op de manier waarop wij de B&B aan het inrichten zijn. Veel mensen vragen ons wanneer we open gaan en hoe ze kunnen boeken. Omdat we nu midden in de aanvraag van de licentie zitten moeten we hiermee heel voorzichtig zijn. Zelf hebben we natuurlijk een goed idee wanneer we klaar zijn om gasten te gaan ontvangen, maar om het verkrijgen van de licentie niet in de weg te zitten mogen we geen reclame maken en geen website hebben waarop je kan boeken. Zelfs op Facebook, Instagram en YouTube moeten we oppassen met wat we delen. In onze filmpjes zie natuurlijk al wel wat van hoe we alles aan het verbouwen en inrichten zijn.

Het is natuurlijk heel vervelend voor ons dat we nog niet van de daken kunnen schreeuwen dat er geboekt kan worden voor deze zomer, vooral omdat we de inkomsten heel goed kunnen gebruiken. De bodem van het budget begint behoorlijk in zicht te komen. Wil je meer informatie, foto’s en op de hoogte gehouden worden van de voortgang? Stuur dan even een bericht naar SlapenBijTomEnDanielle@gmail.com of abonneer je op onze nieuwsbrief. Hasta Pronto, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud