CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (12)

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (12)
Beeld: ingezonden

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (12)

INTRO: Han & Ryan wonen al 2,5 jaar in het centrum van Malaga als ze in mei 2023 een camper kopen. Dit beviel zo goed dat ze direct doorgereisd zijn naar Noorwegen. Het vrije leven in een camper gaf ze ook een andere kijk op het anders zo mooie Malaga. Het was veranderd in een toeristische hotspot waarin ze zich niet meer thuis voelden. Uiteindelijk besluiten ze om begin december huis en haard te verlaten en hun leven in de camper voor te zetten, zonder bestemming, maar in de hoop een plek te vinden waar ze zich willen settelen. Volg hun belevenissen met de camper en hun zoektocht naar een nieuwe bestemming.

We hebben nieuws! Eindelijk na meer dan 5 jaar hebben we ons pareltje gevonden, nou ja, zeg maar diamant. We zijn superblij, want we hebben eindelijk een nieuw thuis gevonden! We hadden al besloten om toch in de stad Malaga te gaan zoeken, maar nu niet meer in het centrum en (ver) weg van het toerisme, dus ook niet te dicht bij de kust. En dat is gelukt!

We hebben ons de afgelopen weken vierkante ogen gezocht op Idealista, de Funda van Spanje en vele gesprekken gevoerd over wat we willen. We voelden ons soms ook wat ontheemd. Begrijp ons goed, camperen is heerlijk, maar geen basis meer hebben, voelt toch vreemd. En echt, we werden er soms moedeloos van. Ga eens voor de lol op de website van Idealista kijken, wat voor bagger er op staat. Je kunt je niet voorstellen hoe huizen hier te koop aangeboden worden. In Nederland huur je tegenwoordig een stylist in en wordt een huis verkoopklaar gemaakt. Hier staat de vaat nog op het aanrecht, staan de kamers zo vol als een pot met pieren en op één of andere manier loopt er altijd net even een hond in beeld en ach, who cares, zo’n foto staat dan ook even vrolijk op Idealista. En dan vraagt men ook nog de hoofdprijs, want zeker in Malaga kennen ze de prijzen ondertussen wel. En als je dan al de hoofdprijs betaalt, kun je alsnog aan de slag, want echt, sanitair en keuken zijn hier vaker ver over de datum. 

Om die reden bedachten we ons dat we beter nieuwbouw kunnen kopen, deze zijn modern en voldoen aan de huidige normen. Op de campo, het buitengebied, zoals we dat hier noemen, is het prachtig wonen. Een finca (boerderijtje) met veel buitenruimte is leuk, maar de overgrote meerderheid van deze leuke boerderijtjes is illegaal, ze zijn zonder vergunning neergezet en je weet dus niet wat je koopt. Er kan van alles mis zijn en als je het programma ‘Ik vertrek’ kent, dan weet je hoeveel dat er mis kan gaan. En verborgen gebreken kennen ze hier niet. Je koopt wat je ziet!

En natuurlijk hebben we ook nu nog een berg hobbels te gaan. Op de campo is een ramp, maar met nieuwbouw heb je weer andere uitdagingen. Het is altijd weer de vraag hoe iets opgeleverd wordt. En ook hierin zijn er geen zekerheden. Je kunt een aannemer hebben die 10 projecten goed neerzet en van de 11e een puinhoop maakt. Wat dat betreft is het een god zegene de greep. 

En ja, het ging heel snel. Zondag op Idealista gezocht en gevonden, maandag direct contact gehad en locatie bezocht, en dinsdag was de koop rond. Zo doen wij dat! Er is wel een downside, de datum van oplevering is volgens planning september 2025. Maar nee, die illusie hebben we niet, het is nog steeds Spanje ;-). Voorlopig zijn we onze camper dus nog niet uit en dat vinden we niet erg! Er is nog genoeg te zien en te beleven in het mooie Spanje en de rest van Europa. Wil je ons volgen? Zie hieronder.

‘Ons leven in een camper’ vertelt het verhaal van Han & Ryan die hun appartement in Málaga verhuren en besluiten door Spanje en Europa te reizen met hun nieuwe campervan. Volg hun avonturen in onze SpanjeVerhalen, of lees hun reisverslagen op Polarsteps.

Ga naar de inhoud