Spanjaarden waarschuwen voor oplichterspraktijken van Nederlandse uitzendbureaus

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het is de politieke partij Izquierda Unida (IU) die de problemen heeft aangekaart. Het gaat om de oplichterspraktijken van diverse Nederlandse uitzendbureaus die Spanjaarden zoeken en daarna eenmaal in Nederland aannemen maar met geheel andere contracten en voorwaarden. Nederland is een aantrekkelijk land voor Spanjaarden die een baan zoeken in het buitenland maar er schijnt nogal gerommeld te worden bij diverse zogenaamde empresas temporales de empleo (ETT).

De krant 20 Minutos spreekt over de Nederlandse uitzendbureaus Hobij, PRAN, 100PRO, T&S Flexwerk, Synergie, Otto en Covebo die Spanjaarden in eigen land rekruteren, naar Nederland halen en dan andere veel slechtere contracten laten tekenen. Het gaat met name om banen in de logistiek maar er zijn ook klachten binnengekomen in andere sectoren.

De genoemde uitzendbureaus rekruteren Spanjaarden via hun eigen websites en advertenties die in Spanje geplaatst worden. Er worden beloftes gedaan en dingen beloofd die later, als de Spanjaarden eenmaal in Nederland zijn aangekomen, niet waar blijken te zijn. Er moet in Nederland met een smoes een nieuw contract getekend worden waarbij de condities geheel anders zijn dan het oorspronkelijke contract wat reeds getekend was.

Er zijn 0-uur contracten waarbij de werknemers altijd beschikbaar moeten zijn maar bijna niet betaald krijgen omdat ze officieel niet werken. In veel gevallen krijgen de Spanjaarden alleen de accommodatie en maaltijden betaald en vaak de rekeningen van water, licht en gas waarbij er soms negatief wordt geproduceerd en zelfs aan de bedrijven het verschil betaald moet worden.

Volgens Izquierda Unida lijken het maffiose praktijken en wordt er zelfs gesproken van een vorm van slavenarbeid. De Spaanse regering is op de hoogte van deze praktijken, aldus de politieke partij, maar doet er niets aan.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.