Geen wegwerp plastic meer in kamers Spaanse Paradores

Oeps ... foto ontbreekt!

Geen wegwerp plastic meer in kamers Spaanse Paradores

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Nog voor de zomer zullen de Paradores staatshotels geen wegwerp plastic meer hebben in de kamers. Het verwijderen van al het plastic voor eenmalig gebruik vormt onderdeel van een plan om met meer respect voor het milieu te werken. Men is met dit plan in de kantoren van de Paradores begonnen.

Sinds afgelopen week is er geen plastic voor eenmalig gebruik meer te vinden in de kantoren van de Paradores staatshotels. Speciaal om het gebruik van o.a. plastic waterflesjes tegen te gaan heeft de Paradores de werkers hervulbare flessen gegeven en heeft men speciale waterpunten geïnstalleerd waar men deze flessen kan vullen.

Deze flessen zijn de eerste maatregel die Paradores neemt tegen het wegwerp plastic. De bedoeling is dat alle kamers in de bijna 100 staatshotels geen plastic voor eenmalig gebruik meer zullen hebben. Dat zal ook invloed hebben op de amenities in de kamers zoals de shampoo, badgel, zeep etc. Deze amenities zullen plastic-vrij zijn waarmee de Paradores 18 ton aan eenmalig gebruik plastic wil verminderen.

Ga naar de inhoud